Earlybird, Aiven'e 40 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi

Bulut tabanlı database girişimi Aiven, 40 milyon dolarlık Seri B yatırım turunu kapattığını açıkladı.
Earlybird, Aiven'e 40 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi

Tamamen otomatize edilmiş bulut operasyonları platformu Aiven, bugünün dünyasında bulutta konuşlandırılacak olan veritabanlarının yönetilmesini sağlıyor. 'Database as a Service' mottosu ile hareket eden girişim, 2010 yılında kurulmuş. Açık kaynak destekleyen girişim, veri altyapısı yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Geliştiricilerin, sadece geliştirdikleri uygulamalara odaklanmasını sağlamak isteyen girişim, ürünleri ile geliştiricilerin işini kolaylaştırmak istiyor. Hali hazırda 8 farklı açık kaynak ürünü bulunan Aiven, Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, DigitalOcean ve UpCloud üzerinde ürünlerini çalıştırabiliyor.

Girişimin aldığı Seri B turu yatırımı, Silikon Vadisi merkezli Institutional Venture Partners (IVP) ve Earlybird önderliğinde gerçekleşti. Bu turda diğer yatırımcılar da yer aldı. Earlybird, daha önce Mayıs 2019'da gerçekleşen Seri A turunda da, Aiven'ın yatırımcıları arasında yer alıyordu.

Aiven'in aldığı yeni yatırım, girişimin 2019 yılında gösterdiği olumlu performansın bir yansıması. 2019 yılı içerisinde 200 yeni müşteri kazanan girişim, gelir oranını da üçe katlamış. Aynı şekilde çalışan sayısı da ikiye katlanmayı başarmış. Aiven'in Berlin ve Sydney'de de ofisler açtığını belirtmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra, Aiven aldığı bu son yatırımla ABD'deki büyümesini sürdürecek. Bu sebeple Boston ve San Francisco'da yeni ofisler açılacağı bilgisi de yeni yatırım haberi ile birlikte ilk kez paylaşılmış oldu. Dolayısıyla gelen 40 milyon dolarlık Seri B yatırımının, büyüme amacına hizmet edeceğini söylememiz şimdiden mümkün.

Toplam müşteri sayısı 500'ü geçen Finlandiya merkezli girişimin müşterileri arasında Atlassian, Comcast, OVO Energy ve Toyota gibi önemli markalar bulunuyor. Aiven'in CEO'su ve kurucu ortaklarından Oskari Saarenmaa'ya göre, gelen yeni yatırımla birlikte Aiven'in ürün yol haritasını da genişletecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.