Vinci ve Helvetia, Almanya merkezli mikro mobilite girişimi Chargery'ye yatırım yaptı

İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu girişim sermayesi Vinci, İsviçre merkezli Helvetia Girişim Sermayesi ile birlikte Berlin merkezli, mobilite alanında hizmet veren Alman girişim Chargery’ye ikinci kez yatırım yaptı.
Vinci ve Helvetia, Almanya merkezli mikro mobilite girişimi Chargery'ye yatırım yaptı

İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu girişim sermayesi Vinci, İsviçre merkezli Helvetia AG’nin bir iştiraki olan Helvetia Girişim Sermayesi ile birlikte Berlin merkezli, mobilite alanında hizmet veren Alman girişim Chargery’ye ikinci kez yatırım yaptı. Vinci ve Helvetia, hızla büyüyen elektrikli araç paylaşım filolarına hizmet sektöründeki yatırımlarına devam kararı aldı.

Daha önce Chargery’nin büyümesini desteklemek üzere tohum yatırımı yapan iki şirket, altı ay sonra Berlin merkezli girişime yedi haneli bir yatırım daha yaptı. Mobilite alanında hizmet veren Alman girişim Chargery GmbH, elektrikli araba, scooter ve bisiklet filolarına hem temizlik ve bakım hizmetleri verebiliyor, hem de taşınabilir şarj istasyonları ile araçları bulundukları noktada şarj edebiliyor. 

Helvetia Girişim Sermayesi Yönetici Ortağı Michael Wieser, Chargery'nin çok kısa bir süre içerisinde çok ciddi bir büyüme yakaladığını; hem mevcut hem de potansiyel müşterilerin Chargery’nin özellikle hizmetlerini ve çevikliğini takdir ettiklerini söylüyor. Wieser, kurucu ortakların ise rekabetçi bir ekip kurabileceklerini ve bir sonraki büyüme adımı için hazır olduklarını da sözlerine ekliyor. Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton yatırım yapma nedenlerini, yatırımın sağlayacağı kaynakların, Chargery ekibi ve teknolojik üstünlüğüyle güçlenecek momentumdan yararlanarak piyasa liderliğini hedeflemek olarak açıklıyor.

İnovatif yazılım ve çeşitli bakım hizmetlerini bir araya getiren Chargery, paylaşımlı elektrikli araba, bisiklet ve scooter filolarının tüm saha operasyonlarını yürütüyor. Bu sayede araç filolarının kullanılabilirlik seviyeleri yükselirken, mobilite şirketlerinin verimliliği de ciddi şekilde artabiliyor. Tohum yatırımından beri Berlin’e ek olarak Münih ve Hamburg’a açılan şirket, yeni yatırım ile birlikte 2020'de coğrafi genişlemesini sürdürmeyi ve mikro-mobilite dikeyinde büyümeye devam etmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.