Son dönemde öne çıkan API platform satın almaları

Son dönemde Visa'nın Plaid'i satın almasıyla birlikte finansal altyapı konusunda öne çıkan API satın almalarına kısaca göz attık.

Açık bankacılığın son birkaç senede öne çıkmasıyla birlikte API'lar da öne çıkmaya başladı. Türkiye'de de Türkiye İş Bankası, Albaraka Türk gibi bankaların da kurumsal şirketler, girişimciler ve fintechlere kullanıma açtıkları API platformlarından bahsetmekteyiz. Özelleşmiş API'lar ile girişimlerin ana faaliyet alanlarına odaklanarak pazarda daha hızlı büyümeleri, küçük şirketlerin geleneksel oyuncuların üzerinde durmadığı konularda çalışması API'lar ile mümkün.

Finansal altyapıdan bahsederken de son dönemlerde satın alma ve birleşmeleri de duymaya başladık. Alpha Vantage, Tink, TrueLayer gibi girişimler kripto paralardan ödemelere, UX'ten finansal data entegrasyonuna birçok alanda yenilikçi bir yaklaşımla çalışırken büyük bankalardan yatırım da almakta. Bununla birlikte son dönemde bazı girişimlerin bankalar, ödeme sistemleri gibi dev oyuncular tarafından satın alındığı haberlerini de okumaktayız. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.