Simon Weckert isimli bir sanatçı 99 akıllı telefon ile Google Haritaları kandırdı

Navigasyon servisi ile birlikte trafik durum bilgisi de paylaşan Google Haritalar, Almanya'da yaşayan Simon Weckert isimli bir sanatçı tarafından kandırıldı.
Simon Weckert isimli bir sanatçı 99 akıllı telefon ile Google Haritaları kandırdı

Dünyanın en çok kullanılan harita servislerinden olan Google, kullanıcılarına navigasyon servisi de sunuyor. Navigasyon servisi ile birlikte trafik durum bilgisi de paylaşan Google Haritalar, Almanya'da yaşayan Simon Weckert isimli bir sanatçı tarafından kandırıldı.

99 akıllı telefon ile Berlin sokaklarında dolaşan Simon Weckert, geçtiği sokaklarda sahte trafik sıkışıklıkları yarattı. Aynı anda 99 akıllı telefonun yollardan geçtiğini tespit eden Google Haritalar, bu telefonları araçlar olarak algıladı ve harita üzerinde trafik sıkışıklığı anlamına gelen kırmızıya boyadı. 

Kısacası Simon Weckert ve 99 akıllı telefonun haricinde hiçbir araç olmayan Berlin sokakları, Google Haritalarda kırmızı seviyesinde trafik sıkışıklığı varmış gibi göründü. Yaptığı Google Haritaları kandırma denemesini YouTube üzerinden bir video olarak da paylaşan Weckert, oldukça basit bir teknik ile teknoloji devi Google'ı kandırmış oldu. Simon Weckert tarafından paylaşılan videoyu aşağıda bulabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.