Kopenhag merkezli yazılım şirketi Dixa, 36 milyon dolar yatırım aldı

Markaları gerçek zamanlı iletişim yoluyla müşterilere bağlayan Kopenhag merkezli yazılım şirketi Dixa, Notion Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 36 milyon dolar yatırım aldı.
Kopenhag merkezli yazılım şirketi Dixa, 36 milyon dolar yatırım aldı

Markaları gerçek zamanlı iletişim yoluyla müşterilere bağlayan Kopenhag merkezli yazılım şirketi Dixa, Notion Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 36 milyon dolar yatırım aldı. A Ventures ve SEED Capital, yatırım turuna katılan diğer şirketler oldu. Şirketin Kopenhag'ın yanı sıra Londra'da da merkez ofisinin bulunduğunu hatırlatalım. Ayrıca şirketin Berlin, Kiev ve Lviv'de de ofisleri bulunuyor.

Dixa, aldığı yeni yatırımı ürün gelişimini hızlandırmak için kullanacağını açıkladı. Bu sürecin verileri işleme biçimiyle ilgili yenilikleri ve üçüncü taraf yazılımlarla daha fazla entegrasyonu içereceğini hatırlatalım. Bununla beraber ürün ve mühendislik ekiplerindeki personel sayısı da artacak. Dixa, şirketin güçlü talep gördüğünü belirttiği Avrupa ve ABD'deki piyasaya açılma stratejisini de iki katına çıkarmayı planladığını söyledi.

Jacob Vous Petersen ve Mads Fosselius tarafından 2015 yılında kurulan Dixa, daha kişiselleştirilmiş müşteri desteğini kolaylaştırabileceğini iddia eden teknolojinin yardımıyla kötü müşteri hizmetlerine son vermeyi hedefliyor. Müşteri dostu bir platform olarak adlandırılan Dixa, bulut tabanlı yazılım, telefon, sohbet, e-posta ve Facebook Messenger dahil olmak üzere birden fazla kanalda çalışıyor ve akıllı bir yönlendirme sistemi kullanıyor. Böylece doğru destek istekleri, bir kuruluştaki doğru kişilere ulaşmış oluyor.

Daha geniş anlamda, platform Zendesk, Freshdesk ve Salesforce Servicecloud ile rekabet ediyor. Ancak Mads Fosselius, bu platformların aksine Dixa'nın daha bütünsel ve veri odaklı bir müşteri ve temsilci deneyimi sunduğunu söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.