4 milyon dolar yatırım alan Coda, mobil oyun stüdyolarının işini kolaylaştırmayı hedefliyor

Oyun geliştiren fakat bunu yayınlamak için gerekli kaynak veya bilgiye sahip olmayan stüdyolarla iş birliği yaparak geniş kitlelere sunan bir mobil oyun şirketi olarak karşımıza çıkan Coda, 2019 yılının Ocak ayında kuruldu.
4 milyon dolar yatırım alan Coda, mobil oyun stüdyolarının işini kolaylaştırmayı hedefliyor

Oyun geliştiren fakat bunu yayınlamak için gerekli kaynak veya bilgiye sahip olmayan stüdyolarla iş birliği yaparak geniş kitlelere sunan bir mobil oyun şirketi olarak karşımıza çıkan Coda, 2019 yılının Ocak ayında kuruldu. Şekip Can Gökalp, Berk Tatlıses ve Cemal Günüşen tarafından Londra'da kurulan Coda, şu an için 40 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Yaklaşık 8 ay içinde geliştirilen Coda, birlikte çalıştığı oyun stüdyolarının hız kazanmaları, daha efektif şekilde çalışabilmeleri ve başarılı oyunlar çıkarabilmeleri için onlara birçok araç da sağlıyor. Coda tarafından yayınlanan oyunlar otomasyona bağlanmış bir pipeline'dan geçerek yayına giriyor.

Oyun geliştiricileri bu sayede sadece kaliteli oyun içeriği üretmeye odaklanıyorlar, oyunlarının kullanıcı önüne çıkması için gereken her şeyi Coda platformu hallediyor. Coda platformu kullanılarak yayınlanan ilk oyun 2019 yılının Ağustos ayında yayına çıktı.

Coda ekibi

O zamandan beri Coda platformu ile 3 oyun yayınlandı ve 30 milyondan fazla oyuncuya ulaşıldı. Platform şu anda 200 geliştirici tarafından kullanılıyor ve haftada 100 kadar oyun test ediliyor. Voodoo ve Lion Studios gibi önemli rakiplere de sahip olan Coda, tüm veriyi platformu üzerinden oyun stüdyolara vererek yüzde 100 transparan şekilde çalışması ve süreci otomasyona bağlayarak müşterilerine hız kazandırması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Coda gelirini oyunların içinde gerçekleşen satın alma ve reklamlardan elde ediyor. Coda'nın çalıştığı stüdyolara elde edilen gelir üzerinden pay ödediğini de belirtelim. Coda'nın geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinde önemli bir yatırım aldığını da ekleyelim. Coda'nın LVP'den 4 milyon dolar yatırım aldığını ve LVP partneri David Lau-Kee'nin Coda yönetim kuruluna katıldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.