Popupsmart: siteniz için kolayca pop-up oluşturmanızı sağlayan yerli girişim

Popupsmart kolayca tasarım araçlarıyla pop-up oluşturmanızı sağlarken, entegrasyonları, hedefleme ve analiz araçlarıyla öne çıkıyor.
Popupsmart: siteniz için kolayca pop-up oluşturmanızı sağlayan yerli girişim

Emre Elbeyoglu ve Murathan Yıldırım'ın kurucusu olduğu Popupsmart, kullanıcıların siteleri için kolayca Pop-up oluşturmasını sağlarken, gelecek vaadeden bir pazardan pay almaya çalışıyor. Popupsmart, bültenlerde kullandığınız e-posta listenizi genişletmek, aramaları arttırmak, bildirimler göndermek ve belli bir ürünün tanıtımını yapmak için kullanılabiliyor. 

Siteye girdikten sonra bir Pop-up kampanyası oluşturarak kampanyayı kullanacağınız sitenin alan adını giriyorsunuz.  

Ardından sitenin tasarım aracına yönlendiriliyorsunuz. Tasarım aracında birçok farklı şablon seçeneği yer alıyor. Uygulamak istediğiniz tasarım şablonu seçtikten sonra şablonun boyutuna karar vermeniz gerekiyor. Popupsmart'ın dört faklı boyut seçeneği sunduğunu da ekleyelim.

Tasarımın üçüncü adımında içeriği oluşturmaya başlayabiliyorsunuz.Bu alanda Popsmart'ın sunduğu fontlar arasında seçim yapabiliyor, metnin hizasını ve font ayarlarını dilediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. 

Tasarım öğlerinin yanı sıra detaylı yayınlama araçları da sunan Popupsmart, oluşturduğunuz pop-up için yayın tarihini planlama, ziyaretçi hedefleme, cihaz seçimi, yayın sıklığı ve ziyaretçi davranışlarına yönelik seçenekleriyle öne çıkıyor. 

Kullanıcılar planlama seçeneğinde Pop-up'ın başlangıç ve bitiş tarihlerini seçebilirken, hedef kitle aracında işletim sisteminden trafik kaynağına, coğrafi konumdan dil seçeneklerine kadar birçok detayı belirleyebiliyor. Hatta yeni ziyaretçiler veya siteyi tekrar ziyaret edenler arasında seçim yapmanız da sağlanıyor. 

Kullanıcı davranışları segmentinde ise kullanıcının ziyaretinde kaç dakika sonra ya da hangi eylemi ne kadar süre yaptıktan sonra Pop-up'ı göreceği belirlenebiliyor. Aynı şekilde ziyaretçi Cihazları da ayrı bir segmentte seçilebiliyor. Bu sayede sadece mobilden ya da sadece masaüstü cihazlardan giriş yapan kullanıcılar rahatlıkla hedeflenebiliyor. 

Kampanyalar için topladığınız verileri yönetmek için mailchimp ya da Zapier gibi araçlar kullanıyorsanız, Popupsmart'ın bu araçlara yönelik entegrasyonlar sunduğunu belirtmekte fayda var. 

Son olarak kullanıcıların tüm bu hedeflemelerin sonucunu değerlendirebildiğini söyleyelim. Popupsmart'ın analiz aracı üzerinden görüntülemeler, etkileşimler ve dönüşüm oranları kolayca takip edilebiliyor. 

Hazırladığınız pop-up'ı yayına almak için panelden yayınla seçeneğine tıklamanız ve size verilen kodu siteye yerleştirmeniz yeterli. Bu noktada wordpress ve zapier kullanıcıları için girişimin eklentiler sunduğunu da ekleyelim. 

Girişim, kullanıcılar için 4 farklı paket sunuyor. Tek bir web sitesi için tek bir pop-up ile 1000 görüntülemeye kadar ücretsiz hizmet veren Popupsmart, 29 dolar, 79 dolar ve 129 dolarlık paketlere sahip. 

Şimdilik Kurucu ortaklar dahil olmak üzere 8 kişiden oluşan ekip, sürekli iyileştirme ve geliştirme halinde. Altyapıyı 10 ayda geliştiren Popupsmart ekibi, toplam 18 aydır ürünü geliştirmeye devam ediyor. Henüz pazara açılalı 3 ay olmasına rağmen kullanıcı tabanında 1.200'den fazla üye bulunduran Popupsmart, üyelerin şu an için sadece 22’sinin para ödeyen müşterilere dönüştüğünü belirtiyor.  

Pazarda Sleeknote, Getsitecontrol gibi sitelerle rekabet eden girişim, yüde 70'e varan uygun fiyatları ve rakiplere kıyasla sunduğu kaliteli özellikleriyle rakiplerinden ayrışıyor. Aylık abonelik üzerinden gelir elden Popupsmart'ın, 2021 itibariyle 12 binden fazla kullanıcıya ve 650 ücretli aboneye ulaşmayı hedeflediğini söyleyelim. Şirketin 2021 planları arasında aylık gelirini 27 bin doların üzerine çıkarmak ve aylık ziyaretçi sayısını 56 bine taşımak da yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.