Google, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Corona Virüsü için SOS Alert özelliğini yayına aldı

SOS Alert özelliği sayesinde dezenformasyon yayan içeriklerin önüne geçilirken, kullanıcılar ihtiyaç anında doğru bilgilere kolayca erişebilecek.
Google, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Corona Virüsü için SOS Alert özelliğini yayına aldı

Google Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliği yaparak Corona Virüsüyle ilgili dezenformasyon yayan içeriklerin yaygınlaşmasının önlemek için SOS Alert uygulamasını yayına aldı. SOS Alert sayesinde ihtiyaç anında doğru bilgilere kolayca erişilebilecek. 

Google bugün Twitter üzerinden paylaştığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: 

Kullanıcılar Google'da ilgili bilgileri aradıklarında, WHO'nun güvenlik ipuçlarına, bilgilere, kaynaklara ve Twitter güncellemelerine doğrudan erişirken, sonuçlar sayfasındaki uyarıyı da görecekler.

Şu anda Google girip Corona Virüsüyle ilgili arama yaptığınızda sayfanın başında "SOS Alert" uyarısıyla karşılaşıyorsunuz.  Uyarıya tıkladığınızda sayfada herhangi bir şey değişmiyor ancak sonuç sayfasını paylaşabiliyorsunuz. 

Bunun yanı sıra sonuç sayfasında Dünya Sağlık Örgütü'nün paylaştığı bilgilere de hızlıca erişilebiliyor. 

Aynı şekilde arama sonuçlarında çıkan Twitter gönderilerinde de Dünya Sağlık Örgütünün önceliklendirildiğini görebiliyorsunuz. Bu arada Twitter'ın dün platformundaki dezenformasyon çalışmalarına dair bir açıklama yaptığını hatırlatalım.

Şirket, yaptığı açıklamada Corona virüsüne dair dezenformasyon faaliyetlerinin arama sonuçlarında çıkmaması için çalıştıklarını belirtti. 

Cambridge Analytica ve 2016 ABD Başkanlık Seçimleri'nde yaşanan skandalların ardından teknoloji devlerinin platformunda gerçekleşen dezenformasyon faaliyetlerine daha dikkatli yaklaştığını söylemek mümkün. Özellikle ABD Senatosu'nun ve ABD'deki siyasi önderlerin 2020 ABD Başkanlık Seçimleri yaklaşırken teknoloji şirketlerine yaklaşımı bu konuda etkin rol oynamış olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.