Apple, tek kullanımlık şifre SMS'lerini standart haline getirmek istiyor

Bugün paylaşılan bilgilere göre Apple, SMS OTP yani tek kullanımlık şifre özelliğini yeni standart haline getirmek istiyor.
Apple, tek kullanımlık şifre SMS'lerini standart haline getirmek istiyor

Apple'ın sunduğu çift faktörlü doğrulama seçeneği pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Çift faktörlü doğrulama özelliğinin en büyük artısı ise tahmin edebileceğiniz üzere ekstra bir güvenlik oluşturması. Bugün paylaşılan bilgilere göre Apple, SMS OTP yani tek kullanımlık şifre özelliğini yeni standart haline getirmek istiyor.

Apple'ın internet tarayıcısı Safari'nin ana bileşenlerinden olan WebKit üzerinde çalışan mühendislerin GitHub'da paylaştığı bilgilere göre şirket, çift faktörlü doğrulama seçeneğini daha basitleştirerek OTP SMS özelliğini standart haline getirmek için çalışmalara başladı. 

Apple tarafından sunulacak olan sistem oldukça basit bir çalışma mantığına sahip. Öncelikle OTP SMS'lerinin URL'ler ile çalışabildiğini belirtelim. Bu sistemin çalışabilmesi için SMS'lerin içinde URL'lerin eklenmesi gerekiyor. Yeni sistemin temel amacı ise internet tarayıcılarının ve mobil uygulamalarının SMS'leri tespit edebilmeleri için çift faktörlü doğrulama ve OTP SMS'leri standart hale getirmek.

Tespit edilen SMS'in içinde yer alan web adresi ve OTP yani tek kullanımlık şifre otomatik olarak algılanacak ve platforma giriş sağlanacak. Apple'ın buradaki temel amacı ise OTP yani tek kullanımlık şifre modeli ile kullanıcıların daha güvenli bir şekilde platformlara giriş yapması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.