Virtual Try On özelliği YouTube'dan sonra Pinterest'e geldi

Kullanıcılar, Virtual Try On özelliği ile Estée Lauder, Sephora, bareMinerals, Neutrogena, NYX Professional Makeup, YSL Beauté, Lancôme ve L’Oréal'in Urban Decay markasından alışveriş yapabilecek.
Virtual Try On özelliği YouTube'dan sonra Pinterest'e geldi

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında YouTube'un yeni AR reklam modeli "Virtual Try On"u duyurmasının ardından Pinterest de Virtual Try On özelliğini yayına aldığını duyurdu. Şimdilik sadece ruj için geçerli olan özellik sayesinde kullanıcılar, Estée Lauder, Sephora, bareMinerals, Neutrogena, NYX Professional Makeup, YSL Beauté, Lancôme ve L’Oréal'in Urban Decay markasından alışveriş yapabilecek.

Virtual Try On'u test etmek isteyenlerin, ilk olarak Pinterest'in Lens özelliğini açarak arama yapması gerekiyor. Ardından kullanıcılar "Dene" butonuna basarak rujun farklı renklerini artırılmış gerçeklik filtresi olarak deneyimleyebiliyor. Beğendiğiniz ürünü satın almak için ise ekranı kaydırmanız yeterli. Eğer Virtual Try on'a erişmek için uygulamanın Lens özelliğini kullanmak istemiyorsnaızi Pinterest'in arama motoruna rujla ilgili anahtar kelimeler girmeniz gerektiğini söyleyelim.

Bu arada Pinterest, Virtual Try On kapsamında cildinizi kusursuz gösteren filtreler kullanmadığını belirtiyor. Bu sayede test ettiğiniz ruj renklerinin gerçekten size yakışıp yakışmayacağını önceden  görme şansınız oluyor. Ayrıca özelliğin, Pinterest'in ten renkleri özelliğiyle entegre olduğunu da ekleyelim. Bu sayede kullanıcılar, kendi ten renkleriyle uyumlu ruj renklerini kolayca keşfedebiliyor. 

Özellikle içerik üreticileriyle Instagram ve YouTube'da gün geçtikçe daha fazla ilgi gören kozmetik sektörü Pinterest'te de ciddi anlamda rağbet görüyor. Pinterest'in yaptığı açıklamaya göre her ay ABD'den 52 milyon kişi Pinterest'te güzellik içeriklerini aratıyor ve bu içeriklerle etkileşime giriyor. 

Bunun yanı sıra , GfK tarafından 2018'de yapılan bir araştırmaya göre, güzellik ve kişisel bakım Pinner'larının yüzde 87'si aktif olarak ne satın alacağını düşünürken Pinterest'e geldiğini belirtiyor. Bu Pinnerlar ayrıca, hem "parlak dudaklar" veya "pembe dudaklar" gibi daha geleneksel önerilere hem de "ombre dudak" veya "siyah ruj" gibi daha trend fikirlere erişmek için düzenli olarak platforma yöneliyor. Yukarıdaki örnekte kullandığımız anahtar kelimelerin 2019'da dudak odağında en çok aranan kelimeler olduğunu da ekleyelim. 

Pinterest'in Virtual Try On özelliğini makyaj malzemelerinden ruj ile yayına almasının sebebi ise platformda en çok aratılan kozmetik ürünün ruj olması. Bunun bir diğer sebebi de teknolojik olarak  artırılmış gerçeklik oramında ruj denenmesinin diğer makyaj ürünlerine kıyasla daha kolay olması. Yine de Pinterest, önümüzdeki dönemde Virtual Try On kapsamında daha farklı kozmetik ürünlerinin ve kategorilerinin kullanıcılara açılacağını belirtiyor. 

Şimdilik sadece ABD kullanıcıları tarafından erişilebilen Virtual Try On özelliği Android ve iOS mobil uygulamalarında yayına alındı. İlerleyen süreçte özellik, küresel olarak birçok platformda kullanıcıların ilgisine sunulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.