Pay TV ve geniş bant internet paketlerinin modeli değişmekte

OTT'lerin artmasıyla birlikte içerik daha da önemli hale geldi; bu durum da Pay TV pazarını etkilediği gibi operatörleri de aksiyon almaya yöneltmekte. Verizon'un yakın zamanda lansmanın yaptığı ürün ile bu konuda neler yaşanacağını göreceğiz.

Müşterilere kolay satın alma ve abonelik seçenekleri sunan bundle paketler, operatörlerin müşterilerine sunduğu farklı seçeneklerden biri olmakla birlikte taahhüt nedeniyle memnun olunmayan ürünü iptal edememek, istenen paketi oluşturamamak gibi nedenlerden dolayı operatörden memnuniyeti olumsuz etkileyebilecek unsurlara sahip. Verizon bu nedenlerden dolayı müşterilerin gerçekten istediği paketleri seçebileceği Mix&Match uygulamasını yakın zamanda sunarak taahhütlü bundle paketleri sunmayacağını açıkladı

Müşterilerin istediği zaman tarife içeriğini değiştirebileceği yeni uygulama ile Verizon 2016'dan beri her çeyrek müşteri kaybı yaşadığı Fios TV'nin performansını artırmayı planlamakta. OTT'lerin artmasıyla birlikte özellikle globalde sadece geniş bant internet aboneliğinin tercih edilmesi, Türkiye'de de Pay TV'de pazar lideri Digiturk'ün 2015'ten bu yana 2.9 milyon olan müşteri sayısının 2.3 milyona gerilemesi, D-Smart'ın 1 milyonun altına düşmesi gibi nedenlerden dolayı da benzer trendin çok hızlı olmasa da yaygınlaştığını düşünebiliriz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.