iPhone 12 ailesinin ekran boyutları ortaya çıktı

Macotakara tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 12 modelleri tıpkı geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan iPhone 11 modelleri ile benzer tasarım özelliklerine sahip olacak.
iPhone 12 ailesinin ekran boyutları ortaya çıktı

Apple'ın 2021 yılında tanıtacağı iPhone modellerinde tüm bağlantı noktalarını kaldıracağını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise 2020 yılında karşımıza çıkacak olan iPhone modelleri ile ilgili yeni sızıntılar çıktı. Macotakara tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 12 modelleri tıpkı geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan iPhone 11 modelleri ile benzer tasarım özelliklerine sahip olacak.

Paylaşılan bilgilere göre iPhone 12 ailesinin tıpkı iPhone 11 ailesi gibi 3 modelden oluşması bekleniyor. İlk model 5,4 inç büyüklüğünde olacak. Bu modelin ekran boyutunun iPhone SE ve iPhone 8 modellerinin arasında bir noktada olması bekleniyor. 

Ailenin ikinci modeli ise 6,1 inç büyüklüğünde olacak. 6,5 inçlik iPhone 11 Pro Max modelinin yerine alacak olan modelin ise 6,7 inç büyüklüğünde olması bekleniyor. 2020 yılında karşımıza çıkacak olan iPhone modellerini ortalama olarak 7,4 mm kalınlıklarında olması bekleniyor.

Kısacası karşılaştırmak gerekirse iPhone 12 ailesi iPhone 11 ailesine oranla daha ince olacak. Söz konusu iPhone modellerinin Apple'ın efsaneleşen tasarımcısı olan Jony Ive'ın şirketten ayrıldıktan sonraki ilk iPhone modelleri olacağını da ekleyelim.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, daha önce yaptığı açıklamalarda iPhone 12 ailesinin tasarım anlamında iPhone 4 modeline benzeyeceğini iddia etmişti. Bugün karşımıza çıkan bilgiler ise yeni modellerin iPhone 11 ailesine benzeyeceğini işaret ediyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni modeller ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.