KOBİ'ler için insan kaynakları yönetimi platformu Personio, 75 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre alınan yatırımın ardından şirketin değerlemesi ise 500 milyon dolar seviyesine çıktı.
KOBİ'ler için insan kaynakları yönetimi platformu Personio, 75 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli insan kaynakları yönetim girişimi olarak karşımıza çıkan Personio, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Özellikle KOBİ'ler için çözümler üreten Personio girişimi, 75 milyon dolar yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre alınan yatırımın ardından şirketin değerlemesi ise 500 milyon dolar seviyesine çıktı.

Accel liderliğinde gerçekleşen 75 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna Lightspeed Venture Partners, SuccessFactors kurucusu Lars Dalgaard'ın katıldığını da ekleyelim. Personio'nun eski yatırımcıları konumunda olan Index Ventures, Northzone, Rocket Internet’in Global Founders Capital'i ve Picus Capital'ın yatırıma katıldıklarını da ekleyelim.

2015 yılında Almanya'da kurulan Personio, aldığı 75 milyon dolarlık yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırımı 130 milyon dolara çıkardı. Personio tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım şirketin Birleşik Krallık ve İrlanda'ya açılmasında kullanılacak.

Personio tarafından bugün paylaşılan bir diğer bilgi ise şirketin Londra'da açtığı ofis oldu. Birleşik Krallık ve İrlanda'daki kullanıcılarına daha iyi bir hizmet vermek isteyen Personio, Londra'daki ofis açtığını bugün resmen duyurdu.

İnsan kaynakları, maaş ve işe alımı tek bir platform üzerinden sunan Personio, 10 ile 2 bin çalışana sahip olan KOBİ'lere hizmet veriyor. Bulut tabanlı bir platform olan Personio, şu an 40 ülkede kullanılabiliyor. Son olarak Personio'nun 350 olan çalışan sayısını 2020 yılının sonuna kadar 700'e çıkarmayı planladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.