Bagaj emaneti girişimi Stasher, 2.25 milyon euro yatırım aldı

Londra merkezli bagaj emanet girişimi Stasher 2.25 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Girişim, aldığı yatırımı daha fazla şehirde faaliyet göstermek için kullanacak.
Bagaj emaneti girişimi Stasher, 2.25 milyon euro yatırım aldı

Stasher, paylaşım ekonomisinin güzel bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Londra merkezli girişim Stasher, kullanıcılarına valizlerini emanet edebilecekleri yerler tahsis edilmesini sağlıyor. Bu noktada teknolojinin nimetlerinden yararlanan Stasher, platformunu bu iş için ayırabilecek alanı bulunan ve emanetçilik yapmak isteyen kullanıcılara açıyor. Böylece Stasher platformu üzerinden bagajını emanet etmek isteyenler ve bagajları emanet olarak alabilecek yerler bir araya geliyor.

2015 yılında kurulan Stasher hali hazırda 250'den fazla şehirde ve 1200'den fazla noktada faaliyetlerini sürdürüyor. 6 kıtada faaliyet gösteren şirket, 2018 yılında ABD ve Avustralya açılımlarını gerçekleştirmiş. İş modeli olarak, valizleri emanet alanlar için de oldukça karlı bir iş alanı sunuyor. Stasher, kullanıcılardan aldığı rakamın yarısını, valizleri kabul eden noktalar ile paylaşıyor. Stasher'ın farklı ülkelerde farklı fiyat politikaları var. 24 saatlik emanet için kullanıcılardan İngiltere'de 6 pound, ABD'de 6 dolar, Avrupa'da ise 5 euro talep ediliyor. Emanetçiler de bu paranın yarısını komisyon olarak Stasher ile paylaşıyor. 

Stasher, son aldığı 2.25 milyon euro yatırımla birlikte büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Açıklanan rakamlara göre, Stasher'ın amacı dünya genelinde 10 binden fazla şehre yayılmak. Yan gelir yaratmak isteyen işletmeler, özellikle 7 gün ve 24 saat açık olanlar, iş modeline oldukça büyük ilgi gösteriyor. Bunun yanı sıra, oteller de bu hizmeti yan gelir kazanmak adına vermeyi mantıklı bulmuş. Sistemde pek çok otelin şimdiden Stasher ortağı olduğunu görmek mümkün. Bu anlamda kimse yan gelire hayır demiyor ve turistler için de çantalarını bırakabilecekleri iyi bir nokta bulmak ve seyahatlerini ona göre planlamak oldukça mantıklı.

Stasher'ın yatırımcıları arasında Venture Friends'ın yanı sıra, aralarında Hotels.com'un eski başkanı olan Johan Svanstrom gibi bir grup melek yatırımcı da yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.