SpaceX'in acil iniş testi gerçekleşti

Yapılan testte sensörlerle donatılmış iki mankenin kullanıldığını ve testin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini de ekleyelim
SpaceX'in acil iniş testi gerçekleşti

Elon Musk'ın kurucusu olduğu ticari uzay firması SpaceX'ten geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere bahsetmiştik. Haziran ayında 300 milyon dolar yatırım aradığını da paylaştığımız SpaceX, bugün oldukça ilginç bir haber ile karşımıza çıktı. 

Tekrar kullanılabilir Falcon 9 roketleri ile adından söz ettiren SpaceX, dün acil iniş testini gerçekleştirdi. Cumartesi günü gerçekleşmesi gereken test hava koşullarının kötü olması nedeniyle ile Pazar gününe ertelenmişti. Yapılan testte sensörlerle donatılmış iki mankenin kullanıldığını ve testin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini de ekleyelim.

Florida'da yer alan Kennedy Space Center'da gerçekleşen test ABD saati ile 10.30'da başladı. Roket fırlatıldıktan 84 saniye sonra yaklaşık 20 km yüksekliğe çıktığında motorlar kapatılarak teste başlandı. Test mankenlerinin bulunduğu Dragon kapsülü ise planlandığı şekilde okyanusa indi.

Dragon kapsülünün roketin atılmasından yaklaşık 10 dakika sonra okyanusa iniş yaptığını da paylaşalım. Testin gerçekleştirildiği Dragon kapsülünün toplamda 7 astronotu taşıyabildiğini de ekleyelim. SpaceX ile yapılacak olan astronotlu uçuşların ne zaman başlayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.