Açık bankacılık platformu Tink, 90 milyon euro yatırım aldı

Girişimin yatırım sonrası değerlemesi 415 milyon euroya ulaştı.
Açık bankacılık platformu Tink, 90 milyon euro yatırım aldı

11 ay önce 56 milyon euro yatırım alan açık bankacılık platformu Tink, daha 1 yıl dolmadan 90 milyon euroluk yeni yatırımını aldı. Yatırım turunun liderliğini Dawn Capital, HMI Capital ve Insight Partners üstlendi.

Yatırım turuna ayrıca İtalya'nın posta şirketi ve en büyük finansal hizmet ağına sahip olan Poste Italiane de yeni yatırımcı olarak katılım gösterdi. Yatırım turuna katılan diğer isimler ise daha önce şirkete yatırım yapan Heartcore Capital, ABN AMRO Ventures ve BNP Paribas’ın yatırım sermayesi şirketi Opera Tech Ventures oldu. 

Yapılan yatırım ile birlikte Tink, ürün geliştirme süreçlerini ilerleterek, Avrupa'ya açılma planlarını hızlandırbilecek. Tink kurucu ortağı ve CEO'su Daniel Kjellén yaptığı açıklamada 2020 yılı süresince platformlarını geliştirirken, banka bağlantılarını arttıracaklarını ve sunduğu ürünleri genişleteceklerini belirtti. İsveç merkezli Tink, Pan-Avrupa'nın tercih edilen dijital bankacılık hizmetleri tedarikçisi olmayı hedefliyor. 

2013 yılında İsveçte kurulan ve tüketicilere yönelik bir finans uygulaması olarak öne çıkan Tink, geliştiricilere sunduğu APIlar ile geleneksel bankaların ve diğer hizmet sağlayacıların açık bankacılık yapmalarını sağlıyor.

Tink, sunduğu birbirinden farklı APIler ile Hesap Birleştirme, Ödeme Başlatma, Kişisel Finans Yönetimi ve Veri Zenginleştirme olmak üzere dört farklı alanda faaliyet gösteriyor. Üçüncü parti şirketlerin de Tink üzerinden bu alanlarda çalışabildiğini belirtelim. 

Tink, ilk yatırım turundan bu yana; 11 ay içinde Belçika, Avusturya,Birleşik Krallık, Almanya, İspanya Hollanda, Portekiz ve İtalya'da platformu yayına aldı. Avrupa'nın 12 pazarında operasyon yürüten şirket, 2 bin 500 banka ve 250 milyon banka müşterisine hizmet veriyor. Platformun 4 bin geliştirici tarafından kullanıldığını da ekleyelim. 

Operasyon ağı genişledikçe ekip de büyümeye devam ediyor. 2019'da 120 çalışana sahip olan Tink, şu anda ekibini 300 kişiye çıkarmış durumda. Merkez ofisi Stockholm'de bulunan Tink, yakın zamanda Paris, Helsinki, Oslo, Madrid, Varşova, Milano ve Kopenhag'ta da ofis açtı.

Bankalar Tink'in  birden fazla ürününü tercih edebiliyor. Özellikle finansal verilerden yararlanılarak oluşturulan kişiselleştirmeleri ve pürüzsüz bir kullanıcı deneyimini hayata geçirmek için bankaların Tink'i kullandığını söylemek mümkün. Bunun yanı sıra PSD2 APIleri, kimlik doğrulama sürecinde müşteri kaydını tamamen otomatik olarak gerçekleştirmek için kullanılıyor. Tink'in müşterileri arasında ise PayPal, Klarna, NatWest, ABN AMRO, BNP Paribas Fortis, Nordea ve SEB yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.