Apple, 2019'da 60 milyona yakın AirPods sattı

Strategy Analytics tarafından hazırlanan bir rapora göre Apple, 2019'da yaklaşık 60 milyon AirPods kablosuz kulaklık sattı.
Apple, 2019'da 60 milyona yakın AirPods sattı

Strategy Analytics tarafından hazırlanan bir rapora göre Apple, 2019'da yaklaşık 60 milyon AirPods kablosuz kulaklık sattı. Strategy Analytics, Apple'ın kablosuz kulaklık alanına hakim olduğunu ve hem satış hem de gelir açısından yüzde 50'den fazla pazar payına sahip olduğunu açıkladı. Samsung ve Xiaomi, daha ucuz ürünler sunmasına rağmen Apple'ın gerisinde kalıyor.

AirPods'un premium fiyatlandırması sayesinde, Apple sadece pazar payına hakim olmakla kalmadı, aynı zamanda tüm kablosuz kulaklık satışları için gelir konusunda öne çıktı. iPhone satışlarından eskisi gibi başarı elde edemeyen Apple için bunun oldukça önemli bir gelişme olduğunu söylemek mümkün. Zira Apple CEO'su Tim Cook, geçen ay Nikkei Asian Review ile yapılan bir röportajda akıllı telefon konusunda zirvede olmadıklarını belirtmişti. 

Ancak Apple'ın sadece 2019 son çeyreğinde en yüksek iPod gelirini aşarak 4 milyar dolarlık AirPods satması bekleniyordu. Her ne kadar bu hedefin gerisinde kalınmış olsa da Apple'ın 2020'de 90 milyona kadar AirPods satabileceği tahmin ediliyor. Sonuç olarak iPhone satışları düştükçe, AirPods ürününün Apple için önem kazanması bekleniyor.

Apple'ın açıkladığı 2019 mali raporuna göre iPhone satışlarında yüzde 9'luk bir düşüş olduğu belirtilmişti. Bu da AirPods'un neden önem kazanması gerektiğini bir kere daha kanıtlıyor. Ancak kablosuz kulaklık sektöründe bir yükselişin olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Gelecek yeni oyuncular bu dengeleri değiştirebilecek mi, merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.