Bildirt: Yerli web bildirim hizmeti

Push Bildirim hizmeti sunan Bildirt, Toplu Gönderim özelliğiyle rakiplerinden ayrılıyor.
Bildirt: Yerli web bildirim hizmeti

Gün geçtikçe hem web sitelerinin hem deuygulamaların trafik ve etkileşim için push bildirimlere dha fazla ağırlık verdiğini görüyoruz. İster bir basın kuruluşu olsun ister bir e-ticaret sitesi, push bildirimler dönüşümü arttırmak için en iyi yollardan biri olarak öne çıkıyor. Push Bildirim hizmeti sunan Bildirt ise pazar payının büyümesinden faydalanmayı hedefliyor. 

Push Notification hizmeti veren sitelerin fiyatlarının artmasından dolayı Yazılımcı Murat Say, bu hizmeti Türkiye için daha kaliteli ve daha ucuz bir sistem olarak yapmaya karar verdi. Yaklaşık 5 ay süren yazılım ve ARGE çalışmaları sonrası Bildirt.com web site sahiplerine hizmet vermeye başladı. Kodlamalar esnasında herhangi bir alt yapı kullanmayan Say, sadece tasarım tarafında hazır tema kullandı. 

2019 Ocak ayında yazılımı geliştirmeye başlayan Say, aslında şu anda rakibi olan Onesignal'den hizmet alan kullanıcılardan biri olduğunu belirtiyor. Say, ortaya çıkan aylık 8-10 bin TL'lik fiyatlar nedeniyle 3 milyonluk kullanıcı tabanına bildirim göndermek için yeni bir ürün oluşturmaya başladı. 

Yaklaşık 1,5 ayda günde 18-20 saat çalışarak yazılımın prototipini çıkaran Say, 4-5 Ay süren test süreci boyunca ürünü kullanırken, görülen eksiklikleri tamamlamaya devam etti. Test sürecinin tamamlanmasıyla sistem üzerinden web push trafik satmaya başlayan Bildirt ekibi, firmalardan sadece trafik için değil aynı zamanda kendi web siteleri içinde paneli kullanma talebi alıyor.  

Bu talebin ardından paneli diğer web sitelerine açmaya başlayan Bildirt.com, 4-5 ay içinde 10'a yakın yüksek trafikli firma tarafından kullanılıyor. Büyük bir pazarlama ekibi bulunmayan girişimin, altyapısı üzerinden günlük ortalama 700.000 gibi bir trafiği web sitelerine gönderdiğini belirtelim. Bildir.com'un  müşterileri arasında internethaber, TV100, T24 ve Ukrayna’da faaliyet gösteren haber sitesi Telegraf yer alıyor. 

Ekip şimdilik üç kişiden oluşuyor. Bildirt'in kurucusu Murat Say'ın yanı sıra satış tarafında Murat Katırcı, görsel ve teknik konularda destek veren Vahap Ayzet yer alıyor. Şu an yatırım almayı hedefleyen ekip, önümüzdeki 1 yıl içerisinde müşteri sayısını 100’ün üzerine çıkarmayı planlıyor. 

Bildirt.com'u, rakipleri Onesignal ve Sendplus'dan ayıran ise bildirimin daha kısa sürede daha çok kullanıcıya ulaşabilmesi. Kullanıcı sayısı 10 milyon olsa dahi Bildirt.com, saniyeler içerisinde bu bildirimi gönderebiliyor. Bunun yanı sıra Bildirt.com'un fiyat politikasının rakiplerine kıyasla daha düşük olması da tercih sebebi olabilir.  

Bildirt.com'un rakiplerinden ayrıştığı bir başka nokta ise Toplu Gönderim özelliği. Rakiplerden bulunmayan bu özellik sayesinde Bildirt.com'un uygulaması üzerinde farklı web siteleriniz bulunuyorsa tek yerden toplu gönderim de yapabiliyorsunuz.

Abone sayısı üzerine kurulu bir gelir modeli üzerine ilerleyen Bildirt.com, ödemeleri aylık olarak alıyor. Yeni müşteriler, en küçük paketten başlayabiliyor. Müşteriler, abone sayıları yükseldikçe kolayca bir üst pakete geçebiliyor. Bildirt.com'un fiyatları özellikle Onesignal’e kıyasla uygun. Bildirt.com, sınırsız abonelik paketinde müşteriden aylık 2.000TL civarı bir ücret alırken Onesignal 200 bin abonesi olan bir müşteriden 500 dolar alıyor bu da yaklaşık 2.900TL gibi bir ücrete denk geliyor. Bu noktada Say, büyük bir haber sitesinin 2 ayda 800 bin aboneyi rahatlıkla toplayabildiğini dile getiriyor. Bu hizmeti Onesignal’den aldığınız zaman yaklaşık aylık 12 bin TL ödemeniz gerekiyor.

Ekibin ayrıca tek panel üzerinden hem bildirim gönderebilen hem de gönderilen bildirimin sosyal medya gibi diğer platformlarda paylaşılabileceği bir sistem üzerinde de çalıştığını belirtelim. Bildirt.com'un, hali hazırda  segmantasyon sistemi üzerindeki çalışmalarını sürdürüdüğünü de belirtelim. Ekip, ilerleyen dönemde rakiplerin sistemine göre daha detaylı ve pazarlama açısından daha etkili olabilecek bir sistem yayına almaya hazırlanıyor.

Bildirt.com'un gelecek planları arasında remarketing ile alakalı çalışmalar da bulunuyor. Kullanıcıyı analiz edebilecek sistemler geliştirmeyi planlayan Bildirt.com, potansiyel müşterileri gerçek müşterilere dönüştürmeyi hedefliyor. Ziyaretçileri tanıyan onların ne istediğini tahmin edebilen bir sistem üzerinde çalışan ekip, mobil uygulama kısmında uygulama sahiplerine kolaylık sağlayarak push, mail, sms vb sistemleri tek eklenti üzerinden yönetebilmelerini sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.