Insurtechler sigortacılık sektöründe güvenlik konusunda inovatif çözümler sunuyor

Sigorta sektöründeki sahtekarlık ve dolandırıcılık suistimallerinden dolayı oluşan kayıplar şirketlere bir yük yaratmakta. Insurtech'lerin son dönemde sıklıkla yeni girişimlerde bulunduğu pazarda yerleşik sigorta şirketleri de Insurtech'ler ile iş birliğini artırarak yeni teknolojilerin entegrasyonunu artırabilir ve sigorta sahtekarlığını sonucunda uğradıkları hasarları azaltabilir.

Servis ve hizmetleriyle en büyük endüstrilerden biri olan sigorta sektöründe dolandırıcılık veya sahtekarlık suistimallerinden dolayı büyük mali kayıplar oluşmakta. Coalition Against Insurance Fraud’un verilerine göre sigortacılık sektöründe sahtekarlık ve dolandırıcılık globalde yılda 80 milyar $’lık bir mali kayba sebep oluyor ve bu miktar şirketlerin giderlerinin %10’unu oluşturmakta. Türkiye'de de her geçen sene suistimaller artmakta; SİSEB'in (Sigorta Sahteciliklerini Engelleme Bürosu) verilerine göre Türkiye'de 2019 yılında bir önceki seneye göre %31 artışla daha fazla suistimal bildirimi yapılmış. 

Dijital dönüşümü gerçekleştirmeye çalışan firmaların iş süreçlerinde otomasyon ve süreç optimizasyonun yanı sıra güvenlik konusunda yeni çözüm ihtiyacları giderek artıyor. Bu doğrultuda dünya çapında sigorta sahtekarlığını önleme pazarı da yüksek bir artış ivmesi gösteriyor. Bir araştırmaya göre şu anda 2,5 milyar $ sigorta sahtekarlığı tespit pazar hacminin önümüzdeki 5 sene içerisinde 3 katından daha fazla büyüme sağlayarak 7,9 milyar $ büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor.  

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.