Müşteri yorumlarının daha önemli hale gelmesi sahte hesapların da çoğalmasına yol açabilir

Müşteri yorumları, e-ticarette en sık bakılan özelliklerden. Webrazzi Insights'ın yaptığı bir araştırmaya göre alışveriş sırasında websitesinde yer alması beklenen kriterlerden biri olan yorumlarda sahtecilik, perakendecinin güvenini sarsabilir.

Amazon, ürünlerle ilgili yorumların hangi ülkeden gönderildiğine dair bir özelliği canlıya almış durumda. ABD, Meksika ve Japonya'da test edilen bu özellik, ürünlerin altında anında çeviri ile uluslar arası yorumlar olarak yer alıyor. Geçtiğimiz sene de yorum bırakmadan puanlama özelliğini devreye alan Amazon'un amacının müşteri yorumlarıyla satışları yükseltmek olduğu düşünülüyor. Satıcıların da müşterilerden yorum istemesine olanak sağlayan sistemde sadece puan vermek de mümkün olduğu için olumlu yorumların artacağı tahmin edilmekte. 

Bununla birlikte sahte yorumlar birçok perakendeci gibi Amazon'un da uğraştığı konulardan. Amazon'un güvenilirliğine gölge düşürecek bu tarz aktiviteler, sadece perakendeci ile olan ilişkileri değil müşterileri de etkileyecek türden. Project Zero ile sahte ürünlere karşı geliştirdiği sistemin benzerinin sahte yorumlar için de geliştirilmesi gerekecek. 15 pazaryerinde birçok üçüncü parti ile çalışan Amazon'un son açıklamlarına göre satışların %53'ü bu firmalardan gelmekte

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.