Microsoft yeni reklam verme araçları ile Amazon'a rakip oluyor

Microsoft, PromoteIQ ve Bing for Commerce ile perakendeciler ve markalara arasındaki ortaklığı artırmayı amaçlarken Amazon'a da rakip olacak adımlar atıyor.

Microsoft, PromoteIQ ve Bing for Commerce ile perakendecilerin kampanya etkisi ölçme ve kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunma opsiyonlarını artırıyor. Bu hafta global bir perakende konferansında ürünlerin tanıtımını yapacak olan Microsoft, perakendecilerin tedarikçilerine özel reklam çıkartmalarına olanak sağlıyor; sadece büyük perakendeciler için değil, reklam için bütçe ayıramayan diğer oyuncuların da platformu kullanması da mümkün kılınarak. 

Geçtiğimiz sene reklam platformunu Sponsored Brands olarak yeniden markalayan Microsoft, ürünleri daha görünür kılarak perakendeciye daha çok trafik sağlamayı amaçlıyor. Böylece örneğin Walmart ve LG aralarında maliyeti paylaşarak Bing üzerinden yapılan ilgili ürün aramalarında direk perakendeciye yönlendirme yapılabiliyor. Amazon'un da benzer bir ürünü bulunuyor, ancak benzer bir iş birliği sunmuyor. Birçok perakendecinin aramasına arama motoru yerine de Amazon'dan başladığı düşünüldüğünde Microsoft'un satışları yönlendirmek için aldığı aksiyonlar daha çok anlam kazanıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.