CES 2020'de öne çıkan meditasyon uygulamaları ve cihazları

Her sene olduğu gibi bu sene de CES etkinliğinde, elektrikli ve otonom araçlardan robotlara birbirinden farklı teknolojiler tanıtıldı.
CES 2020'de öne çıkan meditasyon uygulamaları ve cihazları

Her sene olduğu gibi bu sene de CES etkinliğinde, elektrikli ve otonom araçlardan robotlara birbirinden farklı teknolojiler tanıtıldı. Son dönemde sıkça karşımıza çıkan ve toplumda eskiye kıyasla daha fazla görülen stres problemini ortadan kaldırmayı hedefleyen meditasyon uygulamaları da CES 2020'de kendine yer buldu. Dilerseniz bu girişimlere teker teker göz atalım.

Core

Meditasyon sanatında veriye dayalı analitik ve metodoloji eksikliği göz önünde bulundurularak hayata geçirilen Core, etkinlikte karşımıza çıkan girişimlerden biri. Core, CES 2020'de daha etkili bir meditasyon pratiği için biyometrik ölçümü içeren meditasyon eğiticisini tanıttı. Küçük bir el cihazı, kalp atış hızını ölçüyor ve sürekli nefes almayı teşvik etmek için dokunsal geri bildirim sağlıyor. Her seanstan sonra kullanıcılar, meditasyona karşı fizyolojik tepkilerini ve benzersiz biyolojik yapıları için hangi tekniklerin en iyi sonucu verdiğini daha iyi anlamak için uygulama hakkındaki kişisel stres seviyesi raporlarını görüntüleyebiliyor ve zaman içindeki ilerlemeyi izleyebiliyor.

Core'un bugüne kadar 3 farklı yatırım turunda 4 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Entertech

Bir başka girişim olan Entertech ise CES 2020'de biosensing meditasyon kafa bandı çıkardı. Flowtime adı verilen şık cihaz, stres, rahatlama ve dikkat seviyelerine kesin bir bakış sunarak meditasyonu geliştirmek için beyin dalgalarını ve kalp atış hızını ölçüyor.

Healium

Etkinlikte yer alan ve kullanıcıların stres seviyelerini azaltmasına yardımcı olan sanal ve artırılmış bir gerçeklik platformu Healium ise halihazırda giyilebilir teknolojiyi kullanan bir girişim. Şirket, AR uygulamalarıyla veya VR kulaklığıyla eşleştirildiğinde kullanıcıların duygularını görselleştiren sanal bir ortam oluşturan gerçek zamanlı beyin dalgası ve kalp atış hızı verilerini analiz ediyor.

Tripp

CES 2020'de karşımıza çıkan bir başka platform ise Tripp. Tripp, sürükleyici VR güdümlü meditasyon ise kullanıcıları sekiz dakikalık uzun bir farkındalık pratiğinde sanal bir dünyaya yönlendiriyor. Girişim, zihin ve bedeni entegre olarak bir arada tutmayı hedefliyor. Tripp de tıpkı Core gibi bugüne kadar 4 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.