Macera severler için dijital aktivite platformu: Aktivido

Platform, yamaç paraşütü, kitesurf, dalış, balon, trekking, yelken, windsurf gibi birçok doğa sporunu deneyimlemek ve hatta eğitim ile hobi edinme veya sporcu olmak isteyenleri hizmet sağlayıcılar ile bir araya getiriyor.
Macera severler için dijital aktivite platformu: Aktivido

Deneyim aktiviteleri, doğa ve adrenalin sporlarıyla ilgili eğitimlerle, macera turları gibi çok sayıda etkinliği aynı çatı altında toplayan Aktivido, dijital aktivite platformu olarak faaliyet gösteriyor.

Aktivido nedir?

Platform, yamaç paraşütü, kitesurf, dalış, balon, trekking, yelken, windsurf, wakeboard, atv, binicilik, rafting gibi birçok doğa sporunu deneyimlemek ve hatta eğitim ile hobi edinme veya sporcu olmak isteyenleri hizmet sağlayıcılar ile bir araya getiriyor. Aktivido, kullanıcıya yol göstermeyi, güvenli seçimi yapmasında yardımcı olmayı ve rezervasyon/kayıt/ödeme adımlarında çözümler üreterek kolaylıklar sağlamayı hedefliyor.

Nasıl faaliyet gösteriyor?

Kullanıcılar, Aktivido.com’a girerek kendilerine en uygun alternatifi seçip istedikleri tarih için farklı ödeme alternatifleri ile rezervasyonlarını oluşturabiliyorlar. Aktivite sonrasında müşteriler yaptıkları aktivitelere değerlendirme ve yorumlarını sistem üzerinden iletebiliyorlar. Kullanıcılar, ayrıca ücretsiz rezervasyon iptal hakkı ile esnek plan yapabiliyor ve hediye et modülü ile dilerlerse bu aktiviteleri başkalarına hediye edebiliyorlar. Ayrıca bu ay itibarıyla aktivite sağlayıcılarının sadece Aktivido.com üzerinden iletilen rezervasyonlar için değil tüm kanallardan gelen rezervasyonlarını, gerekli raporlamaları görebildikleri muhasebe uygulamalarıyla entegre olabilen Aktivido Pro Erp sistemi ile yönetebileceklerini belirtelim.

600 bin TL satış hasılatı, 150 bin dolar yatırım

Aktivido, 2017‘de Burak Günay, Nurhak Atalay ve Basat Okay‘ın Doğuş Grubu Kurumsal Girişimcilik programı İNVENDO‘ya katılması ve ekibin Doğuş Grubu’ndan yatırım almaya hak kazanması ile 15 Şubat 2019‘da faaliyet göstermeye başladı. 15 Haziran 2019'da Aktivido'nun yeni web sitesi canlıya alındı. Platform, 152 hizmet sağlayıcı, 500'den fazla aktivite ve deneyim ürünü ile 350 bin ziyaretçiye ve 2 bin 100 ödeme yapan müşteriye, ki bunların yüzde 45 'i yabancı, ulaştı. Ayrıca yaklaşık 600 bin TL satış hasılatı elde edildiğini de belirtelim.

Doğuş Grubu'ndan 150 bin dolar erken aşama tohum yatırım alan girişim, gerçekleşen rezervasyonlardan yüzde 20'lik satış komisyonu alıyor. Aktivite sağlayıcı Aktvido Pro Erp 2.0‘ın üretime geçmesiyle SaaS abonelik modeli ve sponsorluk/iç reklam modellerinin de hayata geçeceğini söyleyebiliriz.

Hedef: Global pazarlara açılmak

Workup‘ın 6.dönem girişimcileri arasında yer alan ve yeni bir yatırım turu için çalışmaları devam eden girişim, ilerleyen dönemde Yunanistan, Hırvatistan ve Bulgaristan pazarlarına açılmayı planlıyor. Platform, rezervasyon yönetimi, müşteri iletişimi, pazarlama gibi birçok farklı sürece dijital dünyada çözüm üreten Aktivido Pro ile aktivite sağlayıcılarının tek uygulamadan tüm süreçlerini yönetilebilmesini amaçlıyor.

Aktivido'ya buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.