CES'te tanıtılan dikkat çekici 6 robot

Ev tipi robotlardan, garson robotlara ve hatta robot evcil hayvanlara kadar CES 2020 etkinliğinde tanıtılan ve en çok dikkat çeken robotları sizlerle paylaşıyoruz. 
CES'te tanıtılan dikkat çekici 6 robot

Bu sene CES'te tanıtılan otonom araçlar ve tekno-güzellik ürünlerinin yanı sıra robotlar da katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Etkinlikte ev tipi robotlardan, garson robotlara ve hatta robot evcil hayvanlara kadar birçok farklı ürün tanıtıldı. Bu ürünlerden en çok dikkat çekenleri sizinle paylaşıyoruz. 

 

1.Samsung Ballie

https://www.youtube.com/watch?v=c7N5UDZX7TQ

Küçük bir tenis topu boyutunda olan Samsung Ballie, kullanıcıların evlerindeki ihtiyaçları ve işleri algılayarak robot bir asistan görevi görüyor. Yapay zeka ile çalışan Ballie, sensörlerini ve topladığı verileri kullanarak kullanıcılara yardımcı oluyor. Ballie'nin evdeki akıllı cihazlara bağlanabildiğini ve onları kolayca yönlendirebildiğini de ekleyelim.

2.BellaBot

Robot üreticileri, insanların robotlara karşı korkularını bertaraf etmek için çoğunluklu tasarımlarında şirin simalardan faydalanıyor. PuduTech'in ürettiği BellaBot ise kullandığı birbirinden farklı yüz ifadeleriylebunun en sevimli örneklerinden. Bir garson robot olarak konumlanan BellaBot, bünyesinde 4 tepsi bulunduruyor. Farklı teslimat seçeneklerine sahip olan BellaBot, konumlandırma, yön bulma ve planlama algoritmalarını kullanıyor. BellaBot,120 küçük tabak, 39 geniş tabak ve 33 kase taşıyabiliyor.

3.LOVOT

Love Robot'un kısaltılmışı olan Lovot, yeni nesil evcil hayvan olarak konumlanıyor. CES 2020 Innovation Award Product seçilen Lovot, Groove X tarafından üretildi. Yalnızlığa bir çözüm üretmek amacıyla üretilen Lovot, özellikle uzakdoğu kültüründe yer bulabilir. Oyuncak ayı ve baykuş arası görünümüyle dikkat çeken Lovot, yumuşak gövdesiyle adeta kendisine sarılmayı teşvik ediyor. Tepesindeki 360 dercelik kamerayla Otonom olarak evdeki sakinleri takip eden Lovot, üzerinde bulunan 10 dokunmatik sensör sayesinde de birinin kendisine dokunduğunu anlayabiliyor. Ayrıca bir uygulamaya sahip olan LOVOT, kullanıcıların fotoğrafını çekip bir albüm oluşturabiliyor, bebek monitörü görevi görebiliyor ve evde devriye gezebiliyor. 

4.MarsCat

Elephant Robotics tarafından geliştirilen MarsCat de tıpkı LOVOT gibi evcil hayvan olarak tasarlandı. Gerçek bir kendiye benzerliğiyle dikkat çeken MarsCat, tamamen otonom ve etkileşimlere cevap veren nitelikte. Tıpkı LOVOT gibi dokunuşları hissedebilen MarsCat, sesleri duyup yüzleri görebilmenin ötesinde oyuncaklarla da oynayabiliyor. Son olarak MarsCat'in Dört çekirdekli Raspberry Pi'den güç aldığını ekleyelim.

5.Digit

Agility Robotics tarafından üretilen Digit, fabrikalarda ya da endüstriyel alanlarda kullanılmak için tasarlandı. Ford Motor Company tarafından iki adet Digit'in depolama ve teslimat için kullanıladığını belirtelim. İki ayaklı bir robot olan Digit, üst gövdesi, kolları ve sensörleriyle oldukça güçlü. Kolları sayesinde düştüğünde ayağa kalkan Digit, el allayabiliyor, kapıları açabiliyor ve eşya taşıyabiliyor. Digit'in yaklaşık 18 kiloya kadar ağırlık kaldırabildiğini de belirtmekte fayda var. 

6.Toyota T-HR3

NVIDIA GPU teknolojisinden yararlanan T-HR3, Toyota'nın inovasyon robotu ismiyle de tanınıyor. CES 2020'de tanıtılan robot, gelişmiş senkronizasyon sistemi ve usta manevra sistemi ile Digit'in aksine bedenini zahmetsiz bir şekilde hareket ettirebiliyor. Ancak bahsettiğimiz sistem, VR başlığı kullanan bir insan tarafından kontrol ediliyor. Artırılmış gerçeklik videoları ve alfı verileri üzerinden veri toplayabilen T-HR3, bünyesinde NVIDIA'nın Jetson AGX Xavier bilgisayarını bulunduruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.