Storytel, Türkiye'nin sesli kitap alışkanlığı üzerine 2019 verilerini paylaştı

2019’da Storytel üzerinden Türkiye’de toplam 4 milyon 54 bin 400 saat sesli kitap dinlendi.
Storytel, Türkiye'nin sesli kitap alışkanlığı üzerine 2019 verilerini paylaştı

Sesli kitap uygulaması Storytel'in açıkladığı verilere göre, 2019’da Storytel üzerinden Türkiye’de toplam 4 milyon 54 bin 400 saat sesli kitap dinlendi. 2018 ile karşılaştırıldığında, sesli kitap dinleme oranı Türkiye’de yüzde 315 oranında artış gösterdi.

Storytel üzerinden 2019’da en çok dinlenen ilk 10 kitap sırasıyla Harry Potter Serisi, Sapiens, Bir Ömür Nasıl Yaşanır, Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı, Kürk Mantolu Madonna, Serenad, 21. Yüzyıl için 21 Ders, Homo Deus, Saatleri Ayarlama Enstitüsü ve İçimizdeki Şeytan oldu.

Storytel Türkiye Ülke Müdürü Berk İmamoğlu, sesli kitapların günlük yaşamımıza çok iyi uyum sağladığını, kitap dinlerken, ev işleri, spor ya da işe gidip gelmek gibi günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebildiğimizi söyledi. İmamoğlu, bu anlamda Storytel’i kitap okumanın en kolay hali olarak da düşünebileceğimizi belirtti ve Storytel olarak sundukları bu servisin kullanıcıların her gün trafikte geçirdikleri zamanı azaltmasa bile bu zamanı daha anlamlı geçirmelerini sağladığını sözlerine ekledi. Berk İmamoğlu ayrıca 2019’da ortaya çıkan dinleme sürelerini, 2020’de en az yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini belirtti. 

İsveç merkezli Storytel'de 300 binden fazla başlık ve içerik bulunuyor. Storytel dijital bir platform sunduğu gibi aynı zamanda kapsamlı bir yayın grubu diyebiliriz. Storytel ve Mofibo altında sesli ve e-kitaplar için yayın servisi sunarken, yayıncılık hizmetlerini Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms ve Norstedts Kartor yayın evleri üzerinden yürütüyor. Ztory, gazete ve dergiler için sınırsız abonelikle hizmet veren dijital bir yayın servisi olarak Storytel bünyesinde Ocak 2019’dan bu yana faaliyet gösteriyor. Platform 19 ülkede faaliyet gösteriyor.

Storytel'e üye olan tüm kullanıcıların platformda yer alan kitapları sınırsız olarak dinleyebildiklerini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.