Mobil oyun kullanıcılarının davranışlarını veri odaklı modellerle analiz eden girişim: AppNava

AppNava, kullanıcıların segmentine göre oyunda kalma sürelerini, harcama trendlerini ve gelecekteki davranışları veri odaklı makine öğrenme algoritmaları ile hesaplıyor.
Mobil oyun kullanıcılarının davranışlarını veri odaklı modellerle analiz eden girişim: AppNava

Webrazzi Arena 2019'da da sahne alan AppNava, mobil oyun/uygulama geliştirici ve yayıncıların kullanıcılarını tanıyarak, kullanıcı özelinde doğru aksiyon almasını sağlayan analitik bir SaaS platformu olarak faaliyet gösteriyor. Girişim, her bir kullanıcının ihtiyacının ve beklentisinin farklı olduğunu belirtiyor ve farklılıklara göre hizmetler sunarak karlılığı yüksek müşteri kitleleri kurmalarını hedefliyor.

AppNava nedir?

AppNava, kullanıcıların segmentine göre oyunda kalma sürelerini, harcama trendlerini ve gelecekteki davranışları veri odaklı makine öğrenme algoritmaları ile hesaplıyor; bundan sonra yeni gelen her bir kullanıcının gelecekte nasıl davranacağı tahmin ediyor.  Bu sayede kullanıcı özelinde hedeflenmiş içerik, fiyatlama, reklam gösterimi ve oyun içi satış teklif ve kampanyaları sunmak mümkün oluyor. 

3 ayda 700 milyon satır veri

Şimdiye kadar, yani 3 aylık bir süreçte 700 milyon satır veri işleyen AppNava, müşterilerinin kullanıcı başına reklamdan elde ettikleri geliri yüzde 53, oyun/uygulama içi satın almaları yüzde 34 artırırken kullanıcı kaybını yüzde 62’ye kadar azalttı. AppNava'nın global pazarda rakipleri mevcut. Örneğin; İngiltere merkezli bir girişim kullanıcı davranışı modellemesi yapıyor ve bunu mobil oyun dikeyinde gerçekleştiriyor. Ancak çözüm süreci danışmanlık modeli ile ilerliyor. Datayı toplamak için bir ürün mevcut, ancak tahmin modelleri için atanmış özel danışmanlar ile ilerliyorlar. Bir diğeri ise Amerika pazarında ve uzun süredir mobil pazarlamada aktif olan bir firma. Odakları sadece mobil oyun değil, benzer şekilde e-ticaret uygulamaları için de kullanıcı özelinde fiyatlama sağlıyorlar. Bu girişimler daha çok veri görselleştirme alanında yapay zeka uygulamaları ile ilerliyorlar.

Mayıs 2019'da Damla Dokuzoğlu tarafından kurulan AppNava'nın yönetim kadrosunda şu anda Damla Dokuzoğlu ile birlikte Ahmet Rıdvan Potur, Burkay Sucu ve Kıvanç Kamay bulunuyor. Girişim 6 kişilik ekiple hizmet veriyor, buna ek olarak 3 kişilik uzaktan faaliyet gösteren bir satış ekibi bulunuyor.

Gelir modeli: Aylık üyelik

Henüz bir yatırım almayan girişim, daha önce Türk Telekom Pilot hızlandırma programına dahil oldu. Girişim gelir modeli olarak aylık üyelik modelini kullanıyor. Minimum 6 aylık kullanımın mevcut olduğu bu modelde, fiyatlama temelinde kullanıcı sayısı bulunuyor. Paket fiyatları ise 650 dolardan başlıyor

AppNava, mobil dünyanın veriden öğrenmesine ve veri odaklı hareket etmesine yardım etmek ve kullanıcılarına hak ettikleri deneyimi sunmalarına ve daha mutlu kullanıcı kitleleri yaratmalarına destek olmak istiyor. 

AppNava'ya buradan göz atabilirsiniz. Ayrıca girişimin Webrazzi Arena 2019'daki sunumunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.