Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byton, uygulama geliştiricileri bekliyor

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byton, elektrikli SUV modeli M-Byte için uygulama geliştiricilere özel bir program başlatacağını duyurdu. Geliştiriciler, elektrikli araç için uygulama geliştirebilecek.
Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byton, uygulama geliştiricileri bekliyor

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byton, yeni elektrikli SUV modeli M-Byte'da kullandığı tam 48 inç genişliğindeki dijital ekranını daha verimli kullanmak adına çalışmalara başladı. CES fuarında duyurulan yeni programla birlikte, uygulama geliştiricilerin bu devasa ekran için uygulamalar geliştirmesi amaçlanıyor.

Araç içi dijital ekranın kullanıcılara faydalı olacak şekilde kullanılması ve hem kullanıcılara hem de uygulama geliştiricilere özel bir platform oluşturulması hedefleniyor. Uygulama geliştiriciler, bu yeni elektrikli araç için uygulama geliştirerek ekranları daha interaktif bir hale getirebilecek.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi, platformunu uygulama geliştiricilere açarak bir uygulama ekosistemi oluşturmak istiyor. Kısacası bundan önce tıpkı akıllı telefonların AppStore ve Google Play Store gibi platformlarla yaptığı işi, otomobil için uygulamak istiyor.

Byton'ın dijital mühendislikten sorumlu yöneticisi Jeff Chung, M-Byte SUV modelleriyle kendine has bir ekran sunduklarını, araç içi deneyimi bugüne kadar kimsenin görmediği bir şekilde sunmak istediklerini aktardı.

Byton hali hazırda Access, AccuWeather, Aiqudo, CloudCar, Road.Travel ve Xperi gibi şirketlerle çalıştığını aktardı. Kısacası araç içerisinde pek çok farklı uygulama görebileceğiz, hava durumu ya da navigasyon uygulamaları oldukça revaçta olacak. Ancak Byton, sadece bu alanla kısıtlı kalmak değil, eğlence, sağlık ve e-ticaret uygulamalarını da platformunda görmek istiyor. Geliştirici programıyla birlikte ekosistemini geliştirmek isteyen Byton, geliştiriciler için UX dokümasyonlarını da yayınladı.

Uygulama geliştiricilerin ilgi duyması halinde, streaming servisleri, haber ya da e-ticaret uygulamaları veya akla gelebilecek pek çok uygulama, Byton'ın aracı için uyarlanabilir halde. Elektrikli aracın prototip test sürüş videolarını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.