Alienware'den taşınabilir oyun bilgisayarı: Concept UFO

Dell'in oyunculara yönelik alt markası Alienware, CES 2020 bünyesinde yeni bir konsepti ilk kez duyurdu. Concept UFO adını alan adı üzerinde konsept cihaz, taşınabilir bir oyun cihazı olmak istiyor.
Alienware'den taşınabilir oyun bilgisayarı: Concept UFO

Dell'in oyunculara yönelik olarak donanımlar ürettiği alt markası Alienware, CES 2020'ye yeni konsept ürünlerini duyurarak hızlı bir giriş yaptı. Şimdiden CES 2020'nin en çok dikkat çeken ürünlerinden birisi olan Concept UFO, taşınabilir bir oyun cihazı.

Hali hazırda dizüstü bilgisayarlarıyla üstün bir oyun deneyimi sunan Alienware, Concept UFO ile tamamen taşınabilir bir el konsolu formunda. Görüntü ve konsept olarak Nintendo'nun Switch konsoluyla çok büyük benzerlikler taşıyan ürün, taşınabilir olarak kullanılmasının yanında ekrana da görüntü yansıtabilecek şekilde tasarlanmış.

Alienware'in Concept UFO'su, Windows 10 işletim sistemiyle çalışıyor. Ancak Alienware, Windows 10 ve cihaz ile çalışan bir arayüz uygulaması hazırlamış. Bu arayüz, Concept UFO'ya tıpkı bir konsol havası veriyor. Ürün el cihazı olarak kullanılmasının yanında, televizyona da bağlanabiliyor. Bu durumda tıpkı Nintendo Switch'de olduğu gibi cihazın iki omzundaki kontrolleri çıkarmanız ve bir aparatla bunları birleştirerek uzaktan kumandalı kontrolünüze dönüştürmeniz gerekiyor.

En çok merak edilen konulardan birisi de hiç şüphesiz performans. Teknik detayları henüz açıklanmamış olsa da, Concept UFO'yu CES 2020'de deneyen kişilerden gelen mesajlar oldukça olumlu. Cihazın performansı fuarda oldukça beğenilmiş, ancak cihazın çıkış tarihine ve teknik detaylarını görene kadar kesin bir yargıda bulunmak doğru olmayacaktır. Fakat olumsuz yanlara da atıfta bulunmak gerekiyor, bazı kullanıcılar cihazı biraz ağır bulduklarını iletiyor.

8 inçlik ekranıyla mobil oyun deneyimi sunmak isteyen Alienware, zaten oldukça güçlü olduğu oyun donanımı pazarında yeni bir cepheye geçiyor. Yüksek kalite ve yüksek fiyatlarıyla dikkatleri çeken Alienware'in Concept UFO ile ilgili gelecek planları yakında belli olacak. Cihazın, 2021 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.