10 yıl önce bugün, Travis Kalanick'in attığı tweete cevap verip milyarder olan isim: Ryan Graves

5 Ocak 2010'da Ryan Graves, Kalanick'in tweetine cevap vererek Uber'de işe başlayan ilk kişi oldu.
10 yıl önce bugün, Travis Kalanick'in attığı tweete cevap verip milyarder olan isim: Ryan Graves

CTV'de yayınlanan Sidelines isimli programında ünlü girişimcileri ağırlamasıyla tanınan sunucu Jon Erlichman, attığı bir tweet ile 2010 yılında bugün, Travis Kalanick'in Uber'in ilk iş ilanını paylaştığını hatırlattı. Erlichman, aynı tarihte şu anda milyarder olan Ryan Graves'in Kalanick'in tweetine cevap verdiğini ve böylece Uber'de işe alınan ilk kişi olduğunu da belirtti. 

Bu noktada Erlichman'ın paylaşımının oldukça nostaljik kaldığını söyleyebiliriz.  Geçtiğimiz yıllarda pek çok skandal ile karşımıza çıkan Uber'in, bir süre önce yönetim kadrosunda önemli değişiklikler yaşadığını da hatırlatalım. Hatta 2017 yılının Nisan ayında Uber'in adının karıştığı 7 skandalı sizlere aktarmıştık. Bu skandalların ardından ise 2017 yılının Haziran ayında Uber kurucusu ve CEO'su Travis Kalanick CEO'luk görevinden istifa ettiğini duyururken, Ağustos ayında Travis Kalanick yerine CEO'luk pozisyonuna Dara Khosrowshahi getirilmişti.

Travis Kalanick CEO'luk görevinden istifa etse de Uber yönetim kurulundaki görevine devam etmekteydi. 2019'un Aralık ayında paylaşılan bilgilere göre ise Travis Kalanick, Uber yönetim kurulundan ayrıldı. Kalanick'in Uber yönetim kurulundan ayrıldıktan sonra yeni işlere ve hayırseverliğe odaklandığını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.