Cameralyze, ilk melek yatırımını 1,2 milyon TL değerleme ile aldı

Kamera görüntülerini analiz ederek yapay zeka destekli sanal asistan geliştiren girişim Cameralyze, melek yatırımcı Aksel Kastoryano'dan 1,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
Cameralyze, ilk melek yatırımını 1,2 milyon TL değerleme ile aldı

Kamera görüntülerini analiz ederek yapay zeka destekli sanal asistan geliştiren girişim Cameralyze, melek yatırımcı Aksel Kastoryano'dan 1,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Girişim aldığı yeni yatırımı büyüme sürecini hızlandırmak ve yeni ürünleri geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Webrazzi Arena 2019'da sahnede izlediğimiz girişimlerden biri olan ve 2018 yılında Ufuk Dağ tarafından kurulan Cameralyze, perakende sektörü başta olmak üzere fiziksel lokasyonlara ziyaretçi analitiği ve davranışı konusunda raporlar sunuyor ve anlık olarak aksiyon alınmasını sağlıyor. Tüm bu işlemleri gerçekleştirirken mevcut güvenlik kameralarından yararlanıyor. Bu sayede ekstra kamera maliyetine ihtiyaç duymadan çözümlere ulaşabilmek mümkün oluyor. Ayrıca kamera takılması gibi operasyonel yükü olmadığı için hızlı bir şekilde entegrasyonunu gerçekleştirerek bir lokasyondan veri almaya başlayabiliyor.

Şu anda ağırlıklı olarak perakende sektöründe faaliyet gösteren girişimin sunduğu çözümler arasında, kişi sayımı, yaş ve cinsiyet analizi, kasa optimizasyonu (kasada bekleme süresi ve bekleyen insan sayısı), mağaza önü analitiği bulunuyor. Cameralyze müşterilerinin bu verileri direkt olarak kendi sistemlerine aktarma şansına sahip olduğunu da belirtelim. Böylelikle içeride kullanmış oldukları sistemlerle bu verileri birleştirebiliyorlar.

Girişim kurucusu Ufuk Dağ'ın Webrazzi Arena'da yaptığı sunumu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.