Webrazzi ekibinin 2019'da en çok kullandığı uygulamalar ve servisler

Mobil oyunlardan müzik servislerine, dijital yayın platformlarından verimlilik uygulamalarına Webrazzi ekibinin en sık kullandığı uygulamaları sizin için derledik.
Webrazzi ekibinin 2019'da en çok kullandığı uygulamalar ve servisler

Yeni ürünler ve uygulamaları sizlere aktarmak için test ederken, bu ürünlerin bir kısmı hayatımızda kalıcı olarak yer ediyor. Bu yıl en çok kullandığımız uygulamalara ve servislere göz atarken, bazı isimlerin değişmediğini bazı isimlerin ise bu yıl hayatımıza girdiğini gördük. Webrazzi ekibinin 2019 yılında en çok kullandığı uygulama ve servisleri aşağıda bulabilirsiniz.

Sosyal Ağ Uygulamaları ve Mobil Oyunlar 

Sosyal ağ uygulamalarında Instagram ve Twitter başı çekerken, YouTube ve LinkedIn sosyal ağ devlerinin yanı sıra   Telegram ve TikTok gibi görece yeni isimlerin listede yer aldığını görüyoruz. Telegram'ın bir mesajlaşma uygulaması yerine sosyal ağ olarak konumlanmasının sebebi ise etkileşimiyle dikkat çeken herkese açık grupları.

Homescapes, Words of Wonders gibi Hyper-Casual oyunların yanı sıra SongPop bilgi oyunu ve Tiny Room Stories puzzlevari kaçış oyunu da Webrazzi ekibinin tercih ettiği mobil oyunlar arasında yer aldı. Archero, Nonogram ve PUBG gibi aksiyon oyunları da ofiste en çok oynanan mobil oyunlar olarak öne çıkıyor. 

Dijital Yayın Platformları ve Müzik Servisleri 

Bu arada her ne kadar YouTube bir sosyal ağ olarak konumlansa da, şirketin dijital yayıncılık konusunda attığı adımlar, ekip içinde de dijital yayın platformu olarak değerlendirilmesine temel hazırladı. Yine de Webrazzi ekibinin en çok kullandığı dijital yayın platformu Netflix olarak öne çıkıyor. Özgün belgesel içerikleri ve Behzat Ç. hamlesiyle BluTV'nin de ekip içinde tercih edildiğini belirtelim. 

Webrazzi ekibinin kullandığı müzik servislerinde Spotify başı çekerken, Apple Music, SoundCloud ve YouTube Müzik de tercih edilen uygulamalar arasında yer aldı. YouTube'un Türkiye'de yayına aldığı Premium özelliğinin Webrazzi ekibinde kendini göstermeye başladığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra ekip içinde öne çıkan başka bir müzik servisi de Tidal oldu. 

Bankacılık, Bulut Depolama ve Ulaşım Uygulamaları

Ulaşım uygulamarında Google Maps ve Yandex navigasyonlarının yanı sıra belediyenin Mobiett ve istanbulkart uygulamaları sıklıkla kullanıldı.

Mobiett hem duraktaki QR kodlar üzerinden otobüsün ne zaman geleceğini göstermesiye hem de duraklar ve saatler konusunda verdiği bilgilerle ciddi bir kolaylık sağlıyor. Ekipte benzer bir  hizmeti Moovit'ten almayı tercih edenler de mevcut. Ekip içinde toplu taşıma kullananlar Istanbulkart uygulamasını da kartta kalan bakiyeyi görüntülemek adına tercih ediyor.  

Şehirlerarası ya da uluslararası uçak yolculuklarında ise ekibin sıkça kullandığı uygulamalar arasında THY, Skyscanner ve flypgs yer alıyor. 

Bankacılık uygulamalarında İşCep, Garanti BBVA, Enpara, Maximum ve Cepteteb kullanıldığını ekleyelim. Bulut depolama uygulamalarında ise Google Drive, Dropbox, iCloud ve Yandex Disk tercih edildi. 

Verimlilik ve Eğitim 

Ekip olarak verimlilik uygulamaları açısından zengin bir yıl yaşadığımızı söyleyebiliriz. Ağırlıklı olarak Slack ve Trello tercihinin yanı sıra Sectograph gibi zaman yönetimi araçları, Todoist, Evernote ve Keep gibi not tutma uygulamaları öne çıktı. Satış yönetimi araçlarından Pipedrive tercih edilirken, dijital yayın takibinde Pocket ve Feedly kullanıldı. 1Password gibi şifre yönetimiyle zaman kazandıran uygulamaların yanı sıra Loop ve Meditasyon gibi alışkanlık uygulamarının da tercih edildiğini ekleyelim. Eğitim alanında ise edX ve Coursera tercih edildi.

2019'da En Sevilenler 

Bunlar dışında Webrazzi ekibinin kullanmaktan en çok keyif aldığını belirtmeden geçtiği uygulamalara da yer vermekte fayda var.

Ekşici uygulamasıyla aramızdaki ekşiciler kendini belli ederken, ekipteki sanat severlerin favorisi tiyatro bileti platformu  SanatCepte ve Google Arts&Culture oldu. 

Yapay zeka ile eski veya düşük çözünürlüklü fotoğrafları yapay zeka aracılığıyla iyileştirmeler yapan Remini uygulaması da en çok sevilenler arasındaydı.

Webrazzi ekibi fotoğraf düzenlemek için bu yıl Polarr, RNI Films, Photofox, Lightroom, VSCO, Composition ve Pixomatic'i tercih etti. Güzel videolar oluşturmak için groovo tercih edilirken, ofisin hızlı tasarım çözümü Canva oldu.   

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.