Paylaşım ekonomisinin son durağı: Mikro mobilite

Jenerasyonlar arasındaki farklılıklar, ekonomide de değişiklik yaratmakta. Ev, araba, yazlık gibi sahip olunması arzu edilen varlıklar listesi yaşam tarzının ve beklentilerin değişmesiyle yerini farklı ekonomi modellerine bırakıyor.

Jenerasyonlar arasındaki farklılıklar, ekonomide de değişiklik yaratmakta. Ev, araba, yazlık gibi sahip olunması arzu edilen varlıklar listesi yaşam tarzının ve beklentilerin değişmesiyle yerini farklı ekonomi modellerine bırakıyor. Bu durum bir yandan satın alma gücünün değişmesiyle yüksek meblağlarda yatırımların her kesim tarafından kolayca yapılmaması bir yandan da özellikle millennial jenerasyonla başlayan tüketim alışkanlığının değişmesiyle de hayatımıza girdi. 

Klasik kiralama modellerinden farklı olarak paylaşım ile sunulan hizmetler hem kendi ekosistemini yaratmakta, hem de bireylerin elindekilerle tasarruf yapmalarını sağlamakta. Otopark alanından WiFi paylaşımına, depolamadan ofis ekipmanlarına birçok kategoride alternatif yaratarak ihtiyaç sahiplerinin işini kolaylaştırıyor. 6 milyondan fazla listeleme ile otel ve pansiyonlara alternatif sunan Airbnb, 23 milyon kullanıcıya ulaşmış Lyft gibi fiziksel paylaşımlardan freelance ekonomisine kadar giden geniş bir kulvarda paylaşımlı modellerin kullanımının yakın gelecekte de artması bekleniyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.