Isı yalıtım robotu Q-Bot, 3.6 milyon pound yatırım aldı

İngiltere merkezli girişim Q-Bot, enerji verimliliği sağlamak adına yalıtım işlemi gerçekleştirebilen robotlarıyla yeni bir yatırım daha aldı.
Isı yalıtım robotu Q-Bot, 3.6 milyon pound yatırım aldı

Robot teknolojilerini hayatın her alanında hızla görmeye başladık. Q-Bot da bunlardan biri ve oldukça önemli bir alanda hizmet veren bir girişim. Q-Bot girişimi, evlerin ya da ofislerin ısı yalıtım konusundaki eksikliklerini geliştirdiği teknolojilerle tarıyor.

Q-Bot gerçekleştirdiği taramalarda son teknolojileri kullanıp, robotik ve yapay zeka nimetlerinden de faydalanıyor. Özellikle evlerin ve ofislerin tabanında kaybedilen ısı yalıtımını hedefleyen girişim, geliştirdiği teknolojilerle ısı kaybı yaratan kısımları otomatik olarak tespit ediyor. Tespitin gerçekleşmesinin ardından robotlar, yalıtım işlemini de gerçekleştiriyor. Özel yalıtım malzemelerini gövdesindeki spreyler aracılığıyla uygulayan robotlar, insan iş gücünün erişemeyeceği noktalara uzanarak, kendi yaptığı taramaya göre işaretlediği ve ısı kaybı yaşanan, yalıtım açısından zayıf noktaları kapatıyor ya da güçlendiriyor.

Q-Bot, sadece bir robot geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda özel bir amaca da hizmet veriyor. Müşterilerinin elektrik faturalarını azalttığını aktaran girişim, bugüne kadar 1000’den fazla müşteri ile çalışmış.

2012 yılında Londra merkezli olarak kurulan girişim, bugüne kadar toplamda 7.3 milyon dolar yatırım almayı başarmış. Teknolojiye verdiği önemle dikkat çeken girişim elinde çok sayıda patent bulunduruyor ve hali hazırda yaptığı patent başvuruları da var.

Devletten teşvik de alan girişim, aynı zamanda çevre dostu ve karbon salınımını da azaltmasıyla kendisini ön plana çıkıyor. Girişimin aldığı yatırımlarla birlikte İngiltere sınırlarını aşmak adına adımlar atacak. İlk etapta Fransa pazarına giriş yapacak olan Q-Bot'un, 2020 yılında içerisinde ise Hollanda ve Belçika'da da operasyonuna başlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.