Google, Stadia için oyun stüdyosu satın aldı

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Stadia, Typhoon Studio adlı oyun stüdyosunu satın aldı.
Google, Stadia için oyun stüdyosu satın aldı

Stadia ile oyun dünyasına önemli bir adım atan Google'ın Stadia platformu için oyun geliştirmeye başlayacağını sizlere daha önce aktarmıştık. Geçtiğimiz Ekim ayında Stadia platformu için bir oyun stüdyosu kurduğunu duyuran Google, bugün ise yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıktı.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Stadia, Typhoon Studio adlı oyun stüdyosunu satın aldı. Söz konusu satın alma ile oyun tarafındaki elini güçlendirmek isteyen Google, hem kendi kurduğu oyun stüdyosu ile hem de Typhoon Studio ile oyun geliştirecek.

Journey to the Savage Planet oyunu ile ses getiren bağımsız oyunlara odaklanan bir oyun stüdyosu olan Typhoon Studio, kadrosunda ise oldukça önemli isimler barındırıyor. Typhoon Studio şu an bağımsız oyunlar geliştirse de kurucularının geçtiğimiz yıllarda oldukça önemli oyunlarda çalıştı.

Typhoon Studio 2017 yılında Reid Schneider ve Alex Hutchinson tarafından kuruldu. Reid Schneider'ın daha önce Warner Bros. Games Montreal'de çalıştığını ve Alex Hutchinson'ın ise Batman: Arkham City, Far Cry 4 ve Assassin’s Creed III gibi yapımların geliştirme süreçlerinde yer aldığını da ekleyelim.

Söz konusu satın alma anlaşmasını önemli kılan detay ise Google'ın Stadia platformu için yaptığı ilk satın alma olması. Bu durum Google'ın Stadia ve oyun ekosistemi özelinde attığı adımlar konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. İlerleyen dönemlerde Google tarafından yapılan başka oyun stüdyosu satın almalarını görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.