Yapay zeka ile kanser tedavisine odaklanan Paige, 45 milyon dolar yatırım aldı

Kanseri anlamak ve bunlarla savaşmak için yapay zekayı kullanan New York merkezli Paige, Healthcare Venture Partners'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka ile kanser tedavisine odaklanan Paige, 45 milyon dolar yatırım aldı

Kanseri anlamak ve bunlarla savaşmak için yapay zekayı kullanan New York merkezli Paige, Healthcare Venture Partners'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler, Breyer Capital ve Kenan Turnacıoğlu oldu. 

Kanser patolojisini daha iyi haritalamak için makine öğrenmesi gibi yapay zeka temelli yöntemleri uygulayan Paige, görünüşte sonsuz mutasyonlara sahip bir hastalığın kökenlerini ve ilerlemesini anlamaya ve bunlar için tedaviler geliştirmeye odaklanıyor. Girişim aldığı yeni yatırımı, biyobelirteçler ve prognostik yetenekler gibi alanlarda geliştirdiği ürünlere FDA onayı almak için kullanacağını açıkladı. Yatırım, hastalığın teşhisi ve mücadelesinde daha iyi yollar geliştirmenin yanı sıra, özellikle biyo-ilaç endüstrisi içindeki çalışmalar için ve daha fazla ticari fırsat araştırması için de kullanılacak.

Paige tarafından kullanılan hesaplama patolojisinin çoğu, hesaplama patolojisinin babası olarak bilinen ve Memorial Sloan Kettering'deki Warren Alpert Dijital ve Hesaplamalı Patoloji Merkezi'nde Hesaplamalı Patoloji'nin yöneticisi olan Dr. Thomas Fuchs tarafından geliştirildi. Kendisi aynı zamanda Weill Cornell Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde makine öğrenimi profesörü olarak görev yapıyor. 

Yaklaşık 30 çalışanı bulunan Paige, bugüne kadar 1,2 milyon görüntüyü slayt veritabanına aldı ve bunları, genomik verileri, ilaç yanıt verilerini ve sonuç verilerini alan algoritmalarda, teşhis çözümleri geliştirmek için kullanıyor. Ancak tüm yeni tıbbi ürünlerde olduğu gibi, ilerleme daha tipik bir teknoloji başlangıcında olabileceği gibi çeyreklerde ölçülmüyor. Dolayısıyla, tüm ilerlemelere rağmen henüz piyasaya sürülen bir ticari ürün bulunmuyor ve bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bilgi verilemiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.