IoT'nin perakendecilik uygulamalarında gelişimi devam ediyor

Dünya çapında pazar büyüklüğü, yatırımları ve bağlantılı cihazlar ile 2020 ile birlikte yükselişini sürdürecek IoT (nesnelerin interneti), farklı sektörler için teknolojik faydalarını artırıyor. Veriler aracılığıyla fiziksel ve dijital çevreler arası iletişimi harmanlama fırsatı sağlayan IoT, perakendecilik yönetiminde de mağaza içi ve çevresinde akıllı cihazların entegre edilmesiyle maliyet tasarrufu ve operasyonel faydaları beraberinde getiriyor.
IoT'nin perakendecilik uygulamalarında gelişimi devam ediyor

IoT (Nesnelerin İnterneti), sanayi devriminin bir sonraki aşaması olarak lanse edilerek, büyük yankıyla hayatımıza hızla girdi ve şimdiden insanların fiziksel dünyayla etkileşim halini değiştiriyor. IoT'nin fiziksel ve dijital dünyaları harmanlayarak çevremizle, birbirimizle, bilgiyle, mal ve hizmetlerle olan ilişkilerimizi etkilerini derinden artıracak ve her sektörde kullanım alanına sahip bir potansiyeli bulunuyor.

IoT hala oldukça genç bir teknoloji ve altyapısı hala gelişiyor, ancak potansiyel etkisi çok yüksek. Global düzeyde IoT pazarının 2019 sonunda 212 milyar $ büyüklüğüne, 2025 yılına kadar ise 1.6 trilyon $ olması öngörülüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.