Google soruşturmasının sözlü savunma toplantısı 5 Şubat tarihinde gerçekleşecek

Rekabet Kurumu'ndan konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Paylaşılan bilgilere göre 5 Şubat 2020 tarihinde saat 10.00’da sözlü savunma toplantısı yapılacak.
Google soruşturmasının sözlü savunma toplantısı 5 Şubat tarihinde gerçekleşecek

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden olan Google ile Rekabet Kurumu arasında yaşanan soğuk savaşın tüm detaylarını dün sizlere aktarmıştık. Bugün ise Rekabet Kurumu'ndan konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Paylaşılan bilgilere göre 5 Şubat 2020 tarihinde saat 10.00’da sözlü savunma toplantısı yapılacak.

Rekabet Kurumu tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 27 Ocak 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekiyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Rekabet Kurumu tarafından paylaşılan açıklamanın tamamını aşağıda bulabilirsiniz

GOOGLE’ın genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrim içi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 5 Şubat 2020 tarihinde saat 10.00’da yapılacak.

Toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 27 Ocak 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.