Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojilerinin sağlık sektöründeki geleceği parlak

Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik(AR), veri merkezli teknolojik gelişmelerle sağlık ve tıp alanında günümüzde uygulaması zor prosedürleri kolaylaştırma, bilgi ve deneyim paylaşım ağını güçlendirme ve hasta teşhis ve tedavi yöntemlerini geliştirme potansiyeli oldukça yüksek.

Günümüzde hızı her geçen gün artan teknoloji gelişiminde, sektörlerin odak noktası maliyetten tasarruf etmek, verimliliği ve güvenliği artırmak üzerine kurulmuş durumda. Sağlık sektörünü de derinden ve hızlıca geliştirmeye devam eden veri odaklı hastayı merkezine alan teknolojik gelişmelerin arttığını görmekteyiz. Yeni gerçeklik teknolojileri artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçekliğin (VR) ilerleyen yıllar sağlık sektöründeki etkilerini hızla artıracağını söyleyebiliriz.

Sanal ve artırılmış gerçeklik pazarı için bu sene düşüş yaşansa da önümüzdeki sene dünya çapında geçen seneye göre yatırımların artarak pazarın neredeyse iki kat büyüyeceği öngörülüyor. Sanal ve Artırılmış Gerçeklik, ilerleyen yıllarda sağlık endüstrisinde tedavi ve prosedürlerin uygulama ve gelişiminde potansiyeli yüksek ve gelişime oldukça açık bir alan olduğundan önümüzdeki senelerde yatırımların artması sürpriz olmayacaktır.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.