Volkswagen elektrikli toplu taşıma altyapısı kurmak için Katar ile anlaştı

Volkswagen Grubu ile Qatar Investment Authority arasında imzalanan anlaşmayla, Volkswagen'in sürücüsüz elektrikli otomobillerinin boy göstereceği ilk şehir Doha olacak.
Volkswagen elektrikli toplu taşıma altyapısı kurmak için Katar ile anlaştı

Volkswagen Grubu, Katar ile önemli bir anlaşmaya imza atarak, sürücüsüz elektrikli otomobilleri için önemli bir pazara giriş yapmak için adım attı. Qatar Investment Authority ile Volkswagen arasında imzalanan anlaşmaya göre, Katar'daki toplu taşıma altyapısının yeniden tasarlanması amaçlanıyor.

Qatar Investment Authority'nin CEO'su Mansoor Al-Mahmoud ile Volkswagen Grubu'nun CEO'su Dr. Herbert Diess tarafından imzalanan anlaşma, Katar'ın başkenti Doha'da yakın gelecekte elektrikli ve sürücüsüz araçları görebileceğimize işaret ediyor. 2020 yılında başlaması beklenen ilk testlerle birlikte proje 2022 yılının sonuna yetiştirilmeye çalışılacak. Projenin 2022 yılını hedeflemesinin bir diğer amacı da elbette 2022 yılında düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'nın Katar'da gerçekleştirilecek olması.

Yapılan anlaşma VW Group bünyesindeki dört farklı markayı ilgilendiriyor. Volkswagen ticari araçlar, Scania, MOIA ve Audi'nin sahip olduğu Autonomous Intelligent Driving, Katar'ın toplu taşıma altyapısını değiştirecek adımları atacak. Sürücüsüz ve elektrikli toplu taşıma gerek shuttle olarak adlandırılan küçük araçlardan tutun büyük otobüslere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacak. Ayrıca projede Volkswagen'in son olarak duyurduğu mikro otobüs konsepti I.D. Buzz isimli elektrikli aracının da kullanılacağı tahmin ediliyor.

2022 FIFA Dünya Kupası'nı izleyecek olan futbolseverlerin, Katar'ın başkenti Doha'ya geldiklerinde sürücüsüz ve elektrikli toplu taşımayı deneyimlemeleri bekleniyor. Katar'ın Volkswagen Grubu ile uzun vadeli ve böylesi kapsamlı bir anlaşmaya imza atması, Katar'ın Volkswagen'in önemli bir yatırımcısı haline getirdiğini söylememiz mümkün. Ancak imzalanan anlaşma çerçevesinde hiçbir rakamın telafuz edilmediğini de belirtmemiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.