Akıllı yüzücü gözlüğü: FORM Swim

Yüzücüler için özel olarak tasarlanmış olan yüzücü gözlüğü FORM, artırılmış gerçekliği kullanarak yüzücülerin gözlüklerine gerçek zamanlı verileri aktarıyor.
Akıllı yüzücü gözlüğü: FORM Swim

Spor teknolojisi alanında artırılmış gerçeklik örneklerini görmeye artık oldukça alıştık. FORM isimli girişim, yüzücüleri hedef alan bir ürüne sahip. Şirketin ürettiği akıllı yüzücü gözlüğü, yüzücünün gözüne performansı ile ilgili önemli rakamları gerçek zamanlı olarak aktarıyor.

Yüzücülerin taktığı ek aparatlar, havuz içerisinde yüzdükleri esnada performansı etkileyebiliyor. Bu yüzden akıllı yüzücü gözlüğü kullanmak, pek çok yüzücü için akıllı saat kullanmaya göre çok daha avantajlı. Bunun yanı sıra her an ve anında verilen bilgiler, yüzücüler için çok daha kullanışlı. Bunun yanı sıra FORM, kendi iOS ve Android uygulamalarına da sahip. 

FORM yüzücü gözlüklerinin kurucusu Dan Eisenhardt, eski bir profesyonel yüzücü. Aynı zamanda Recon Insturements adlı şirketin kurucu ortağı olan Eisenhardt, bu şirkette dünyanın ilk akıllı gözlüklerinden birisini tasarlamış. 2010 yılında kurdukları bu şirketi, 2015 yılında Intel'e satan girişimci şimdi de akıllı yüzücü gözlüğü FORM için çalışıyor.

FORM son dönemde kendisine yeni özellikler ekliyor. Ürüne eklenen son yeni özelliklerden bir tanesi de kalp atış hızını ölçen teknoloji. Polar isimli girişimle yapılan işbirliği sayesinde, akıllı yüzücü gözlüğü OH1/OH1 optik sensörleriyle yüzücülerin kalp atış hızını da ölçmeye başladı.

Bluetooth teknolojisi ile çalışan cihaz, 10 metreye kadar su geçirmez özelliğe sahip. Tam şarj ile 16 saat boyunca çalışan akıllı yüzücü gözlüğünün satış fiyatı ise 199 dolar

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.