5G'nin genişbant internetteki kullanım alternatifi nasıl olabilir?

2019 5G için verimli bir başlangıç senesi oldu. Kapsama alanı ve hız beklentileri bir yana birçok operatör altyapı çalışmalarını hızlandırarak önümüzdeki dönemde 5G adaptasyonu için harekete geçti.

2019 5G için verimli bir başlangıç senesi oldu. Kapsama alanı ve hız beklentileri bir yana birçok operatör altyapı çalışmalarını hızlandırarak önümüzdeki dönemde 5G adaptasyonu için harekete geçti. Avrupa, Asya ve Avustralya'nın bir kısmında aktif olan, ABD'de ise önde gelen 3 operatörün 5G paketlerinin kullanıldığı mobil dünyada yeni 5G lansmanlarının yapılması bekleniyor. 

5G ile ilgili konuşulan ana konu hızın ne kadar yüksek olacağı - LTE'ye göre 6-7 kat daha hızlı olması beklenen mobil internet ile farklı hız ve mesafe aralıklarındaki 3 bant genişliğinin de LTE'den daha yüksek olması bekleniyor. Bununla birlikte 5G destekli telefonların üretiminin artması, fiyat seviyelerinin de çeşitlenmesi ile birlikte daha ulaşılabilir olacağı tahmin ediliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.