Microsoft'un yeni nesil konsolu ortaya çıktı: Xbox Series X

Bugüne kadar Project Scarlett olarak anılan, Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu yayınlanan video ile ortaya ilk kez çıktı. Xbox Series X adını alacak olan konsol tasarımıyla dikkat çekti.
Microsoft'un yeni nesil konsolu ortaya çıktı: Xbox Series X

Microsoft, yeni nesil oyun konsolunu ilk kez görücüye çıkarttı. Tasarım olarak karşımıza ilk kez çıkan Microsoft'un yeni Xbox konsolu, bugüne kadar alışılmış Xbox tasarımının oldukça dışında bir tasarım çizgisine sahip. Ortaya çıkan ve Microsoft tarafından yayınlanan videoda, Xbox'ın tasarımının kare ve kule bir formatta olması gözden kaçmıyor.

Xbox Series X, tasarım itibariyle mini-ATX bilgisayar kasalarını andırıyor. Teknik olarak hiçbir detay özellik paylaşılmasa da, Microsoft'un yeni Xbox videosu ile biraz güç gösterisi yaptığını anlamak mümkün. Yayınlanan video içerisinde bir araba yarışı, futbol oyunu ve Halo evreninden görüntüler, Xbox Series X'e çıkacak oyunların ilk sinyallerini veriyor. Bununla birlikte konsollara özel çıkan oyunların, konsol satışlarına etki ettiği bir gerçek. Bundan sonra yeni nesil konsolların savaşı kadar, konsol üreticilerinin oyun yapımcıları ve dağıtımcılarıyla olan ilişkileri de önemli roller oynayacak.

Microsoft her ne kadar konsol savaşlarında bazen Sony ve Nintendo'nun gerisinde kalıyor hissi uyandırıyor olsa da, Microsoft'un oyun ekosistemi son dönemde oldukça ön planda. Bununla birlikte artık cross-platform oyunların sayısının artması. Microsoft'un PC oyuncularıyla Xbox konsol oyuncularını aynı oyun içerisinde harmanlayabilme yeteneği öne çıkıyor. Xbox Game Pass ile de elini gülendiren Microsoft, Xbox Series X ile yeni nesil konsol savaşlarında önemli bir aktör.

Bugüne dek Project Scarlett olarak adlandırılan proje asıl ismini alarak Xbox Series X olarak anılacak. Tahmin edildiği üzere, oyun konsolunun çıkış tarihi de resmi olarak açıklanmış oldu. Xbox Series X'in, 2020 yılının noel zamanında piyasaya çıkması bekleniyor. Kısacası bundan yaklaşık 1 yıl kadar sonra Xbox Series X piyasada olacak. Hatırlayacağınız üzere, Sony de PlayStation 5 ile ilgili olarak aynı tarihi işaret etmişti. 2020 yılının sonunda kıran kırana bir yeni nesil konsol savaşlarına şahit olacağımız kesin.

Xbox Series X'in yayınlanan ilk videosunu hemen aşağıdan izleyebilir ve konsolu keşfedebilirsiniz. Oyun kontrolörü ile ilgili devrimsel bir değişiklik göze çarpmazken, Xbox Series X'deki -muhtemelen- Blu-Ray okuyucu yuva da gözümüze çarpıyor ve bu da 'bulut oyunculuğu' için halen biraz daha zamanın olduğunu ya da geriye uyumluluk konusunda Microsoft'un bazı planlara sahip olduğunu ortaya çıkarıyor. Xbox Series X ile ilgili daha fazla teknik detay için ise beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey şimdilik yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.