Apple, mobil fotoğrafçılığa odaklanan Spectral Edge girişimini satın aldı

Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Apple, Birleşik Krallık merkezli Spectral Edge girişimini satın aldığını duyurdu.
Apple, mobil fotoğrafçılığa odaklanan Spectral Edge girişimini satın aldı

Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından olan Apple, 2019 yılında pek çok şirketi bünyesine kattı. Geçtiğimiz Mayıs ayında Apple'ın son 6 ay içinde 20'den fazla şirketi satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Apple, Birleşik Krallık merkezli Spectral Edge girişimini satın aldığını duyurdu.

Bloomberg'ün paylaştığı habere göre Spectral Edge girişimi fotoğrafları daha iyi hale getirmeye odaklanıyor. 2014 yılında East Anglia Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucunda ortaya çıkan bir girişim olan Spectral Edge, düşük ışıkta çekilen fotoğrafları daha kaliteli bir hale getiriyor. Spectral Edge teknolojisinin sunduğu kalite farkını aşağıda görebilirsiniz.

Apple'ın iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max modelleri ile kamerası için gece modu özelliğini kullanıma sunduğunu da hatırlatalım. Spectral Edge girişimi gelecekte karşımıza çıkacak olan iPhone modellerindeki gece modu özelliğinin daha iyi bir şekilde çalışması konusunda Apple'a yardımcı olacak gibi görünüyor.

Kızılötesi çekimler yapan Spectral Edge, daha sonra görüntüleri keskin hale getirmek ve renk doğruluğunu iyileştirmek için standart bir fotoğraflar ile kızılötesi çekimleri harmanlıyor. Apple ve Spectral Edge arasında yapılan satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.