Spotify'ın kuruluş hikayesi Netflix dizisi oluyor

23 Nisan 2006 yılında, Daniel Ek ve Martin Lorentzon tarafından hayata geçirilen dünyanın en popüler müzik streaming platformu Spotify'ın kuruluş hikayesi Netflix dizisi olacak.
Spotify'ın kuruluş hikayesi Netflix dizisi oluyor

Facebook'un nasıl kurulduğunu, kuruluş aşamasında hangi süreçlerden geçtiğini teknoloji ile pek ilgisi olmayan kişiler bile oldukça iyi biliyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri de hiç şüphesiz 2010 yılında David Fincher'ın yönettiği The Social Network filmi. Benzer bir hikaye şimdi de Spotify tarafından geliyor. 23 Nisan 2006 yılında, Daniel Ek ve Martin Lorentzon tarafından hayata geçirilen dünyanın en popüler müzik streaming platformu Spotify'ın kuruluş hikayesi Netflix dizisi olacak.

Netflix dizinin yapım aşamasında Spotify Untold, orijinal adıyla Spotify inifrån, adlı kitabın baz alınacağını açıkladı. Hikaye, Spotify'ın kuruluşuna ve insanların son on yılda müzik dinleme alışkanlıklarının nasıl değiştireceğine odaklanacak.

Netflix'in Uluslarası Orijinal İçerikler Kuzey Avrupa direktörü Tesha Crawford, Spotify'ın kuruluş hikayesinin yerel bir hikayenin nasıl küresel bir etkiye sahip olabileceğinin harika bir örneği olduğunu; bu başarı öyküsünü hayata geçirme konusunda gerçekten heyecanlı olduklarını söylüyor. Dizinin yönetmeni ise Norveç doğumlu Per-Olav Sørensen olacak. Ayrıca dizinin yapımı için İngiltere'deki Yellow Bird ekibiyle birlikte çalışılacak.

Dizi, İsveçli teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve müzik korsanlığının zirve yaptığı dönemde ücretsiz ve yasal müzik servisini birlikte hazırladığı ortağı Martin Lorentzon'un etrafında şekillenecek. Netflix, dizinin hem İngilizce hem de İsveççe dillerinde kullanılabileceğini de belirtiyor.

Netflix, dizinin yayın tarihini ise henüz açıklamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.