SPONSORLU

Adjust ve App Annie, 2019 Mobil Finans Raporunu yayınladı

Adjust'ın app store veri sağlayıcısı App Annie işbirliğiyle yayınladığı yeni rapor, app'inizi her açıdan ilgilendirecek trendlerin 2012'den günümüze kadar nasıl geliştiğini göz önüne seriyor.
Adjust ve App Annie, 2019 Mobil Finans Raporunu yayınladı

Mobil teknoloji, bankaların müşterileriyle olan ilişkilerini ve birbirleriyle olan rekabetini kökten değiştirdi ve global bankacılık pazarını şimdiye kadar hiç banka hesabı olmamış olan kitlelerle buluşturdu. Bununla birlikte, mobil app'lerin gelişmesiyle fiziksel paraya olan ihtiyaç ortadan kalkma yolunda. İnsanlar bankacılık ve ödeme işlemlerini telefonlarıyla yaptıkça fiziksel para ortadan kayboluyor.

Adjust'ın app store veri sağlayıcısı App Annie işbirliğiyle yayınladığı yeni rapor, app'inizi her açıdan ilgilendirecek trendlerin 2012'den günümüze kadar nasıl geliştiğini göz önüne seriyor. Bu raporla birlikte pazarlamacılar daha derin bilgilere sahip oluyorlar ve geleceğe daha hazırlıklı hale geliyorlar. Bu rapor, yüksek büyüme hızına sahip pazarların yanında pazarlamacıların hedef kitlelere ulaşıp onları elde tutmaları için gerekli ölçümleri içeriyor.

Aşağıda raporun Asya'daki ödeme app'lerini içeren bir önizlemesini bulabilirsiniz. Ayrıca buradan ücretsiz bir kopyasını indirebilirsiniz.

Bölgesel Odak: Asya'daki Ödeme App'leri

Asya'nın finansal ekosistemi, bankacılık dışı sektördeki oyuncuların etkisiyle kendini global pazarlardan farklı kılıyor. Tencent'in WeChat'i, Alibaba'nın Alipay'i gibi "süper app'ler" bu pazara hükmediyor. Bu oyuncular son birkaç yılda sermayelerini önemli ölçüde artırdılar ve böylece sundukları hizmetleri çeşitli partnerlerle genişlettiler. GSMA'e göre, Alipay tek başına Çin dışındaki 200 finansal kurumla parnerlik kurmuş ve 100.000'den fazla satıcıyla entegre olmuş durumda. Yüz tanıma teknolojilerinin ödeme araçlarından biri olduğu Çin, bir inovasyon merkezi konumunda. Ancak bu başarı etkisini Asya'nın geri kalanında gösterebiliyor mu

Asya-pasifik bölgesinin mobil'e olan sevgisi, kullanıcılara ihtiyaçlarını karşılayan hizmetleri vermeyi öğrenmekte olan yerel teknoloji şirketlerinden geliyor. Geleneksel finansal çerçevenin dışında kalan bu kullanıcıların çoğu hayatları boyunca hiç bir bankayla bağı olmamış kullanıcılardan oluşuyor. Bu durum bahsettiğimiz app'lerin başarısını açıklıyor ama kullanıcılarını ellerinde tutabiliyorlar mı?

Kullanıcıları elde tutma performansı global ortalamalardan çok farklı olmasa da, Adjust'ın verilerine göre oturum sayısı (1.48), global ortalamadan (1.72) biraz düşük. Bu sayı oturumların fonksiyonel farklarına yorulabilir, ama aynı zamanda tüketicinin ödeme app'lerine olan tavrını da yansıtıyor olabilir.

Algıları değiştirmek, bölgedeki pazarlamacılar üçün büyük bir sorun. Google'ın yaptığı bir araştırmada, banka hesabı olmayan Endonezyalıların %50'si, dijital cüzdan app'lerinin bir yararı olmadığını düşünüyor. Ayrıca banka hizmetlerini kullanmayan Endonezyalılar (%20) ve banka hesabı olan Endonezyalılar (%33), kişisel verilerinin veya telefonlarının çalınmasından çekindiklerini söylüyorlar.

Bu görüşleri değiştirebilmek ve bu kullanıcıları müşterilerine katmak için markaların bu teknolojileri erkenden kullananları benimsemeleri, hedefledikleri pazarda yerel partnerlikler kurarak yeni genişleme alanları yaratmaları ve app'lerinin güvenlik özelliklerini geliştirmeleri gerekiyor.

Daha fazla bilgi için Raporu şimdi indirin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.