Snapchat deepfake özelliği Cameo'yu yayına alıyor

Snapchat'in Bitmoji özelliği üzerine kurgulanan Cameos sayesinde kullanıcılar kendi yüzlerini deepfake ile GIFlere yerleştirecek.
Snapchat deepfake özelliği Cameo'yu yayına alıyor

18 Aralık'ta Cameos isimli Deepfake özelliğini yayına alacak olan Snapchat, kullanıcıların videolara kendi yüzlerini ekleyebilmesini sağlayacak. Snapchat'in Bitmoji özelliği üzerine kurgulanan Cameos, kendi yüzünüzü deepfake ile GIFlere yerleştirmenin kolay yolu olarak tanımlanıyor. 

Snapchat'in Cameos özelliğini kullanmak için öncelikle Snapchat uygulaması üzerinden selfie çekmeniz gerekiyor. Bu selfie sayesinde videodaki karakteriniz belirleniyor. Ardından Snapchat tarafından üretilmiş olan 150 video arasından seçim yaparak kendi yüzünüzü bu videolara yerleştirebiliyorsunuz. 

Yüzünüzü videolara yerleştirdikten sonra Snapchat'in fotoğrafınız üzerinde oynamalar yaparak, yeni mimikler yerleştirdiğini belirtelim. Mimikler, seçtiğiniz videonun içeriğine göre farklılık gösterebilir, bazılarında gülerken bazılarında uyuyor olabilirsiniz. 

Sosyal ağ alt yapısını ses getiren teknolojilerle birleştirerek her daim özgünlüğünü korumayı başaran Snapchat, yine bildiğinden şaşmıyor. Uygulama, şimdiye kadar artırılmış gerçeklikten bitmojiye, geolocationdan ödeme yöntemlerine kadar birçok teknolojiye ev sahipliği yaptı. Hikaye formatıyla geçici içerikleri sosyal ağ ekosistemine kazandıran Snapchat, Deepfake'i de ilk kez bir sosyal ağ uygulamasına entegre etmiş oluyor.

Bu yeni özellik ile kendini Instagram, Facebook ve WhatsApp'tan ayırmayı başaran Snapchat, Cameos'u bir süredir uluslararası pazarlarda seçilmiş kullanıcılar ile test ediyordu. Şirket, özelliği 18 Aralık'ta tüm dünyadaki iOS ve Android kullanıcılarına açacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.