Banabi, 6 şehrin online market siparişi alışkanlıklarını açıkladı

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Trabzon ve İzmit’teki kullanıcılara ulaşan Banabi, 6 ildeki kullanıcılarının sipariş alışkanlarını açıkladı.
Banabi, 6 şehrin online market siparişi alışkanlıklarını açıkladı

Nisan 2019’da Yemeksepeti’nin online market ürünleri sipariş platformu olarak hizmet vermeye başlayan ve İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Trabzon ve İzmit’teki kullanıcılara ulaşan Banabi, 6 ildeki kullanıcılarının sipariş alışkanlarını açıkladı. Tüm şehirlerdeki kullanıcıların online market ürünleri siparişinde en fazla sipariş verdikleri ürünler su, atıştırmalık ve dondurma olurken, diğer tercihler kentlere göre farklılık gösteriyor.

Yüzde 30 oranında nakit ödeme tercih ediliyor

Kullanıcılar, online market siparişinde, ödeme şekillerinde de pratik yöntemleri tercih ediyorlar. Yüzde 70 oranında en çok online kredi kartı-banka kartı ve kapıda kredi kartı ile ödemeyi tercih eden kullanıcılar, nakit ödemeyi ise yüzde 30 oranında tercih ediyor.

İstanbul'da erkek kullanıcılar kadın kullanıcılardan yüzde 35 daha fazla sipariş veriyor

Nüfusla doğru orantılı olarak online siparişin en çok verildiği İstanbul’da, gıda ihtiyaçlarından ev bakım ve kişisel bakım ürünlerine kadar eksiklik duyulan birçok ürün daha çok öğle saatlerinde sipariş ediliyor. İstanbullular sabah saatlerinde en çok zeytin ve kahvaltılık sos sipariş ederken, unlu mamuller ve her gün taze olarak hazırlanan fırın ürünleri de en çok sabah saatlerinde sipariş ediliyor.

İstanbullu kullanıcılar akşam saatlerinde ise sabun, bulaşık deterjanı ve köpek maması gibi muhtelif ürünlere ihtiyaç duyuyorlar. Çikolata, dondurulmuş gıda ve damacana su ise gece saatlerinde sipariş veriliyor. İstanbul’daki erkek kullanıcılar kadın kullanıcılardan yüzde 35 daha fazla sipariş verirken; bebek bezi düşünülenin aksine daha çok erkekler tarafından sipariş ediliyor. Erkekler ayrıca dondurma, kek ve bisküvi, çikolata ve cips, patlamış mısır gibi ürünleri kadın kullanıcılardan daha fazla sipariş ediyorlar. Kadınlar ise vegan ürünler ve sporcu içeceği gibi ürünleri erkeklere göre çok daha fazla sipariş ederek dikkat çekiyorlar.

İstanbullu kullanıcılar yaşlarına göre de farklı ürünlere yöneliyorlar. Fit ürünler en çok 50-55 yaş arasındaki kullanıcılar tarafından tercih edilirken, 15-20 yaş arasındaki kullanıcılar ise atıştırmalık kategorisindeki ürünlere daha fazla ilgi gösteriyorlar.

İzmir’de kadın kullanıcılar erkek kullanıcılardan yüzde 10 daha fazla sipariş veriyor

İzmirlilerin sabah saatlerindeki ilk tercihi maden suyu olarak diğer kentlerden farklılaşırken, akşam saatlerinde kraker, sandviç ve bar gibi hafif atıştırmalıklara yöneliyorlar. Gece saatlerinde ise soğuk çay, kahve ve meyve suyu gibi içecekler en çok sipariş ediliyor. İzmir’de kadın kullanıcılar erkek kullanıcılardan sadece yüzde 10 daha fazla sipariş verseler de liderliği elinde tutuyorlar. Kadınlar temizlik ürünleri, parfüm, deodorant ve bebek bezi gibi ürünleri erkeklerden daha çok sipariş verirken, erkek kullanıcılar tereyağı, margarin ve banyo ürünlerini daha çok sipariş veriyorlar.

İzmirli kullanıcılar, süt ve süt ürünlerinde en çok peynir, ev bakım kategorisinde ise çöp torbası, buzdolabı poşeti gibi mutfak ürünlerini tercih ediyorlar. Temel gıdada en çok makarna ve bakliyat sipariş edilirken, kişisel bakımda saç bakım ürünleri, kozmetikte ise ruj siparişi veriliyor.

Ankara siparişlerinde yoğunluk öğlen saatlerinde

Sipariş adetlerine göre kentler sıralamasında 3.sırada olan Ankaralılar da daha çok öğlen saatlerinde ihtiyaçlarını tamamlarken, akşam saatlerinde de siparişlerde yoğunluk görünüyor. Ankaralılar kahvaltı sofraları için en çok yumurta ve meyve suyu sipariş ederken, akşam saatlerinde ise kullanıcılar evdeki muhtelif eksikleri tamamlıyorlar. Bu saatlerde sebze, meyve, şarküteri, yoğurt gibi temel ihtiyaçlar en çok sipariş ediliyor. Kuruyemiş, cips, patlamış mısır ve kek, bisküvi gibi ürünler Ankaralıların gece saatlerinde atıştırmalıklara düşkün olduklarını gösteriyor.

Ankara’da online market siparişleri hem kadınlar hem erkekler tarafından eşit oranda sipariş ediliyor. Ankaralı kadınlar bulaşık ve ev temizlik ürünleri ve ağız bakım ürünlerini erkek kullanıcılardan 2 kat daha fazla sipariş ederken, erkek kullanıcılar ise parfüm, deodorant, saç bakım ve banyo ürünleri siparişlerinde kadın kullanıcıları açık ara geride bırakıyorlar. İstanbullu kullanıcıların aksine, sporcu içeceği Ankara’da en çok erkek kullanıcılar tarafından tercih edilirken, glütensiz ürünler hem kadınlar hem erkeklerin tercihlerinde yüksek oranda yer alıyor.

Antalya'da erkek kullanıcılar yüzde 20 daha fazla sipariş veriyor

Antalya’da kullanıcılar öğle ve akşam saatlerinde eşit oranda sipariş veriyorlar. Öğle ve akşam saatlerinin tercihleri de benzerlik gösteriyor ve çikolata, gazlı içecek, kuru yemiş, kraker, kurabiye gibi atıştırmalıklar öne çıkıyor. Sabahları Antalya’nın tercihi ise her gün taze olarak hazırlanıp kullanıcılara ulaştırılan fırın ürünlerinden yana oluyor.

Erkek kullanıcıların kadın kullanıcılardan yüzde 20 daha fazla sipariş verdiği şehirde; kadın kullanıcılar özellikle evin mutfak eksiklerine yöneliyorlar ve en çok peynir, yoğurt, yumurta, makarna, bakliyat gibi ihtiyaçları karşılıyorlar. Saç bakım, ağız bakım ve parfüm&deodorant ise erkeklerin en çok tercih ettikleri siparişler oluyor. Antalya’da taze fırın ürünlerini en çok sipariş edenler yüzde 50 gibi yüksek bir oranla 35 yaş ve üzeri kullanıcılar. İçecek siparişi ise en çok 35-40 yaş arasından geliyor, aynı grubun diğer bir favori kategorisi ise ev bakım ürünleri. Kişisel bakım ürünlerinin özellikle 35-40 yaş grubu tarafından tercih edildiği Antalya’da, evcil hayvan ürünleri de en çok bu yaş grubu tarafından sipariş ediliyor.

Eskişehir güne su siparişiyle başlıyor

Eskişehir güne su siparişiyle başlarken suyun hemen ardından kek ve bisküvi tercih ediyor. Akşam saatlerinde ise cips, patlamış mısır ve çikolata siparişi artıyor. Temel gıda malzemeleri ve kişisel bakım kategorisindeki siparişler ise daha çok öğle saatlerinde sipariş ediliyor. Eskişehirli kullanıcıların favorisi kek, bisküvi çeşitleri olurken, süt ve süt ürünlerinde en çok peynir, ev bakımı için mutfak malzemeleri ve deterjan, kişisel bakımda saç bakım ve ağız bakım ürünleri siparişi veriliyor.

Erkek kullanıcıların ilk 3 tercihi makarna, bakliyat, sebze ve meyve gibi temel gıda ihtiyaçları olurken, kadınların ilk tercihleri arasında yoğurt, peynir, makarnave bakliyat yer alıyor. Eskişehir’de süt ve kahvaltı ürünlerini en çok 30-35 yaş arasındakiler sipariş ederken, temel gıda, fırın ürünleri ve evcil hayvan ürünleri ise en çok 50-55 yaş arası kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Fit ürünleri en çok tercih edenler ise 55-60 yaş arasındaki kullanıcılar.

Bursa atıştırmalığı seviyor

Bursalıların sabah kahvaltılarında eksik olmayan ürünler kek, bisküvi ve unlu mamüller olurken, akşam ve gece saatlerinde çikolata, cips, patlamış mısır ve dondurma gibi atıştırmalıklar sipariş ediliyor. Bursa’da süt ve süt ürünleri kategorisinde favori peynir olurken, ev bakım ürünlerinde ilk tercihleri mutfak temizlik malzemeleri oluyor.

Kişisel bakım ürünlerinde en çok saç bakım ürünleri, kozmetikte ise ruj ve dudak nemlendiricileri sipariş ediliyor. Kadınların erkek kullanıcılara göre yüzde 20 daha fazla sipariş verdiği Bursa’da; erkek kullanıcılar tamamen gıdaya yöneliyorlar ve sebze, meyve, makarna, bakliyat, peynir, yumurta gibi siparişleri öncelikli olarak sipariş ediyorlar. Kadınlar ise şarküteri, soğuk çay, kahve, maden suyu gibi farklı tercihlere yöneliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.