Kargoların güvenilir olup olmadığını belirleyen RaySecur, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Massachusetts merkezli kargo güvenliği sağlayıcısı RaySecur, One Way Ventures'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 3 milyon dolar yatırım aldı.
Kargoların güvenilir olup olmadığını belirleyen RaySecur, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Cambridge, Massachusetts merkezli kargo güvenliği sağlayıcısı RaySecur, One Way Ventures'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 3 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler, Junson Capital, Launchpad Venture Group ve Dreamit Ventures oldu.

Girişim, günde en az on kez toz, sıvı veya başka tür bir tehlike içeren şüpheli bir paket gönderildiğini belirtiyor ve kargoların güvenilir olup olmadığını belirleyerek bunun önüne geçmeyi hedefliyor. RaySecur, MailSecur adlı gerçek zamanlı tarama teknolojisinin, posta odasındaki tehditleri kişiye ulaştırılmadan önce yakalayabildiğini ve tespit edebildiğini söylüyor. Girişimin yaptığı iş ilgi çekici gelmese de aslında RaySecur, hem fiziksel hem de siber saldırıları bu şekilde önleyebiliyor. 

Raysecur, şüpheli mektupları, zarfları ve küçük paketleri incelemek için havaalanı güvenliğinde bulunan tarayıcılara benzer bir şeilde milimetre dalga teknolojisini kullanıyor. Şirketin teknolojisi, bir çay kaşığı ya da bir damla sıvıdan yüzde 2'ye kadar daha küçük tozları algılayabildiğini iddia ediyor.

RaySecur, aldığı yeni yatırımı müşteri tabanını genişletmek için kullanacağını açıkladı. Girişim oldukça yeni sayılmasına rağmen Fortune 500 listesinde yer alan 10 müşterisi bulunuyor. Şirket, 2018 yılında kurulduğundan beri 9,2 milyondan fazla paket taradı. One Way Ventures'ın yönetici ortağı Semyon Dukach, fonlamanın bu zorlayıcı teknolojiyi daha da geniş bir pazara yaymaya yardımcı olacağını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.