Sahtekarlık olayları arttıkça e-ticaret şirketlerinin de IT yatırımlarının artması bekleniyor

Kredi kartı, bireysel hesap ya da diğer yollardan yapılan sahtekarlıklar son birkaç senede daha sık duyulmakta.

Kredi kartı, bireysel hesap ya da diğer yollardan yapılan sahtekarlıklar son birkaç senede daha sık duyulmakta. Zarar gören müşterileri için uğraşan şirketler için her sene daha çok maliyetli hale gelen bu durum nedeniyle önümüzdeki 5 sene içinde sadece e-ticaret sitelerinde dijital ödemelerden kaynaklanan 130 milyar $'lık kayıp olacağı tahmin edilmekte

2019'un ilk 3 çeyreğinde %77 oranında şirketin çalıntı kredi kartı ve ters ibrazlar başta olmak üzere bir sahtekarlıkla karşılaştığı söylenmekte. E-ticaretin artmasıyla doğru orantılı olarak artan sahtekarlık vakaları da artıyor. Bununla birlikte kişisel bilgiler ve finansal verilerin de sahtekarlara açık olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle sadece online ödeme sistemleri ve e-ticaret siteleri için değil bireyler için de çekince yaratan bu durum için iki tarafı da koruyacak önlemlerin alınması daha çok önem kazanıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.