Netflix'in Twitter hesabında markalar etkileşim rüzgarı estirdi

Netflix'in attığı bir tweet ile Instagram'dan TED Talks'a Animal Planet'ten Paramount Network'e, Groupon'dan CNET'e, Yelp'e ve hatta IMDB'ye kadar birçok farklı sektörden tanınmış marka etkileşime dahil oldu.
Netflix'in Twitter hesabında markalar etkileşim rüzgarı estirdi

Netflix ABD hesabı Twitter'da takipçilerine hınzır bir soru yöneltti. Instagram'dan soruya cesurca yanıt verirken, bir süre sonra Tweet'in altında markalar rüzgarı esti. Animal Planet'ten Paramount Network'e Groupon'dan CNET'e, Yelp'e ve hatta IMDB'ye kadar birçok farklı sektörden tanınmış marka etkileşime dahil oldu.

Her şey Netflix ABD hesabının takipçilerine; "Hem seks esnasında hem de bir markanın twitter hesabını yönetirken, söylediğiniz şey nedir?" diye sormasıyla başladı. Soruya hızlıca yanıt veren Instagram, kendi platformundaki gönderileri iki kez basarak beğenme özelliğini hatırlatarak soruyu "Double Tap" cümlesiyle yanıtladı.

Bunun üzerine Netflix bu sorunun cevabının Twitter'ın bildirimleri açma özelliği olduğunu vurgulayarak hınzırca: "post notifications: TURNED ON" cümlesini paylaştı. Netflix ve Instagram'ın paylaşımlarının ardından markalar gönderiyi yanıtlayarak, isimleri, sundukları hizmetler ya da çalıştıkları alanlarla ilgili cinsel içerikli kelime oyunları yapmaya başladı. 

Netflix ise her bir markaya verdiği muzip cevaplarla takipçilerini güldürdü. Bu sıra dışı Tweet Dizisine Netflix'in Hulu, Prime Video ve YouTube TV gibi rakiplerinin de katılması dikkat çekti. Aynı şekilde Casper, TED Talks, Hampton by Hilton gibi daha ciddi duruşa sahip markaların bu mizahi tweet dizisine katkıda bulunmasının da ilgi çekici olduğunu söyleyelim.  

Arby's, Snickers, Ben & Jerrys, Wendys gibi tüketiciye odaklanan markalar da etkileşim furyasına katılmaktan geri kalmadı. Bunun yanı sıra Family Guy, The Good Place gibi TV dizilerinin ve The Sims, Doom gibi oyunların da etkileşimden nasibini aldığını söyleyelim. Bu arada Getir'in de etkileşime katkıda bulunması dikkatlerden kaçmadı. 

Netflix'in etkileşim fırtınası yaratan içeriğinin ne kadarının kurgu olduğu bilinmese de, farklı sektörlerden ve rakiplerden gelen ilginin büyük bir kısmının organik olduğunu söylemek mümkün. Netflix'in sosyal ağlarda cinsel içerikli şakalara yönelmesinin sebeplerinden biri de yakın zamanda yayınlanması beklenen Sex Education dizisinin yeni sezonunu tanıtmak olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.